Näkökulma: Pelaa peliä, älä pelaajaa

Pienestä psykologisesta kikkailusta ei aina ole haittaa, mutta ihan kaikkia munia ei siihen koriin kannata laittaa. 

Taktiikoita ja strategioita on olemassa monenlaisia. Joskus räiskyvän aggressiivinen pelityyli tuottaa toivotun tuloksen, kun taas ajoittain peliä hallitseva analyyttisyys on paras vaihtoehto. Tilanne kuitenkin mutkistuu, kun pelin sijaan aletaan pelaamaan pelaajaa.

Törmäsin taannoin varsin erikoiseen taktiikkaan, joka perustui täysin pelaajan pelaamiseen. Tämä tapahtui pelatessani Magic: The Gathering Arenaa, johon olin aikeissa uppoutua vain yhden pelin verran muun tekemisen lomassa.

Nopeaksi tarkoittamani pelisessio venyi lopulta tunnin mittaiseksi maratoniksi. Peli saavutti järkälemäiset mittasuhteet ainoastaan sen takia, ettei vastustajani edes suoranaisesti pyrkinyt voittamaan peliä. Hän toivoi minun luovuttavan.

Tuolloin Nexus of Fate -kortti ei ollut vielä joutunut osittaiselle bännilistalle. Tämän ansiosta opponenttini pystyi kyseisen kortin ja Teferi, Hero of Dominaria -plainswalkerin kanssa pelaamaan loputtoman määrän vuoroja. Samalla hän pystyi puhdistamaan kaikki minun korttini pöydästä niin, etten kirjaimellisesti voinut enää tehdä yhtään mitään.

Tämän jälkeen vastustajani alkoi hakkaamaan itsetyytyväisen oloisesti ”Good game” -viestiä, olettaen minun luovuttavan tämän kammottavan tilanteen edessä.

Päinvastoin. Halusin nähdä mitä hänellä oli varattuna minua varten, ja vastaus oli varsin yksinkertainen. Hänellä ei ollut pakassaan mitään voittoon tarvittavia avaimia. Ei mitään.

Näinpä seurasin hänen omaa yksinpeliään, kun hän loputtomien vuorojensa lomassa nosti valtavan määrän kortteja ja jatkoi GG-viestien pommittamista. Sama meno jatkui päätyyn asti, kunnes hänen oma pakkansa loppui kesken.

Magic-pelissä pakan loppuminen on kohtalokasta. Pois heitettyjä kortteja ei enää sekoiteta uudeksi pakaksi, vaan tyhjentynyt korttipino tarkoittaa tappiota. Kaiken kikkalun jälkeen hän hävisi oman koneistonsa tuhoamana.

Tämän spektaakkelin ansiosta me molemmat menetimme kokonaisen tunnin elämästämme. Hänen taktiikkansa oli ilmeisesti toiminut aikaisemmin, mutta ehkä tämä vastoinkäyminen sai hänet loputtamaan pelaajan pelaamisen.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.