N0thing avautui CS:GO-matchmakingin 64-tick servereistä – ”todella naurettavaa”

Entinen pro-pelaaja Jordan ”n0thing” Gilbert liittyi Twitterissä keskusteluun siitä, miten ”naurettavaa” on ettei CS:GO-matchmaking käytä 128-tickratella olevia servereitä.

CS:GO on peli jossa pienimmätkin asiat merkkaavat, on selvää että tosissaan peliä pelaavat haluavat löytää pienimmätkin mahdolliset keinot pelien voittamiseen tiukoissa 1v3 tilanteissa, tai ryysiessään B:lle parhaan taitonsa mukaan.

Ei olekaan ihme että pro-pelaajista, kuten Jordan ”n0thing” Gilbertistä tuntuu hölmölle matchmaking servereiden olevan 64-tickratella varustettuja, eikä 128-tickrate servereitä kuten pro-peleissä.

CS:GO-observaattori David ”prius” Kuntz nosti aiheen ensimmäiseksi esille Twitterissä. Hän antoi hyvän esimerkin 64-tick servereiden haittapuolesta sanoen:

”Jos uusi pelaaja katsoo Major-turnausta ja näkee lempipelaajansa heittävän savukranaatin tietyllä linjauksella, menee hän kokeilemaan sitä matchmaking peliin vain huomatakseen sen epäonnistuneen serverin takia”

Myös n0thing liittyi keskusteluun kommentoimalla tilanteen olevan ”todella naurettava”, ja kuulleen että servereiden nostaminen 128-tickrateen maksaisi Valvelle 2 miljoonaa dollaria, joka ei Valven mittakaavassa olisi edes kummoinen sijoitus.

Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen ja Valve on sanonut ettei asiaa tulla muuttamaan. Syynä on että 128-tickrate serverit kuormittavat enemmän tietokonetta. Tämä asettaisi huonommilla koneilla pelaavat altavastaajan rooliin, ja Valve haluaa myös näiden pelaajien nauttivan pelistä.

Redditissä käydyssä keskustelussa fanit huomauttivat monien ”altavastaajien” tulevan maista kuten Venäjä, Turkki, Brasilia, sekä Intia ja uskokaa pois, nämä pelaajat ovat todella suuri osa pelin pelaajakunnasta.

Osa faneista ehdotti näille alueille annettavan omat 64-tick serverinsä, mutta toiset taas huomauttivat tämän aiheuttavan ongelmia kuten pelaajakunnan jakautuminen.

Jos sinä haluat pelata paremmilla servereillä, on mahdollisuuksia monia. Palvelut kuten FACEIT, ESEA, sekä CEVO tarjoavat oman matchmaking ja ranking systeeminsä, sekä 128-tick serverit niille jotka tavoittelevat pro-tason kaltaista kokemusta. Ainut miinuspuoli on monien näiden palveluiden maksavan hieman rahaa.

Valve ei matchmaking servereitä tule kuitenkaan korkeammalle tickratelle muuttamaan, koska haluaa myös peruna-koneilla pelaavien nauttivan pelistä. Jos sinusta tuntuu ettei 64-tick servereillä savukranaatit tipu minne pitäisi, eikä luodit osu vastustajaan, älä huoli.

Ei osu muillakaan…

Lähteet: Twitter/Reddit, Kuva: Cloud9