Mythic Invitational päättyi eilen Pax East -pelitapahtumassa.

Turnaus oli suomalaisittain äärimmäisen jännittävä, sillä turnauksen finaalikolmikkoon nousi Janne ”Savjz” Mikkonen. Alemmassa ottelukaaviossa pelannut suomalaispelaaja kohtasi puolalaisen Piotr ”Kanister” Glogowskin.

Näiden kahden pelaajan välillä nähtiin koko turnauksen ehdottomasti jännittävin ottelu, kun kolmannessa erässä Glogowski pelasi mono-red aggro -pakalla ja Mikkonen taisteli vastaan esper control -kokoonpanolla.

Pitkä taistelu päätyi lopulta yhteen valintaan. Mikkosella oli jäljellä vain neljä elämäpistettä, kun hän joutui valitsemaan Absorbin ja Kayan väliltä. Savjz päätyi ottamaan jälkimmäisenä mainitun kortin ja tämä päätös mahdollisesti maksoi hänelle mahdollisuuden finaaliotteluun.

Päätös valita Kaya ei ollut missään nimessä huono, se kuvastaa hyvin Mikkosen voitontahtoista ja hiukan ahnetta pelityyliä. Alla kohtalokas valinta.

Tappio tarkoitti sitä, että Savjz sijoittui turnauksen kolmannelle sijalle ja ansaitsi näin 70 000 dollaria.

Koko turnauksen voitti italialainen Andrea Mengucci ja hän nettosi Mythic champion -tittelin lisäksi 250 000$. Puolalainen Glogowski ansaitsi hopeasijastaan 125 000$

MTG Arena

@MTG_Arena
We have a #MythicInvitational winner! Congratulations to @Mengu09!!!!!

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli