Assembly Winter 2019 -pelitapahtuma käytiin viikonloppuna, mutta tapahtuman jälkipyykki on vielä käynnissä. Kyse ei suinkaan ole varsinaisen tapahtuman ongelmista tai epäonnistumisesta, vaan ulkopuolisen tahon epäonnistuneesta markkinointitempauksesta. Tilanne äityi jopa niin pahaksi, että Messukeskuksen ovet suljettiin ensimmäistä kertaa turvallisuussyistä.

MTV uutisoi, että huolestunut äiti oli ottanut heihin yhteyttä. Syynä tähän olivat oudot yöllä saadut viestit, joissa tapahtumaan osallistuneita nuoria houkuteltiin ratapihalle aarrejahtiin. Myös kyseisen äidin lapsi oli saanut samanlaisen kutsun. Lisää viestejä löytyi myös ripoteltuna tapahtumapaikalle mm. vessoihin.

Tieto aarrejahdista ja viesteistä saavutti lopulta Assemblyn toimitusjohtajan Pekka Aakon ja tilanne viestit koettiin sen verran uhkaavina, että tapahtumapaikan ovet suljettiin hetken ajaksi lauantaina.

Pian kävi kuitenkin selville, että kyseessä ei ollut vihamielinen tai muuten kiero tapa houkutella nuoria ulos keskellä yötä. Taustalla oli Messis-vaikuttajayhteisö ja koko viestittelyn takana oli heidän järjestämä nuorille suunnattu tempaus.

MTV:n haastattelema Aakko totesi, että he eivät olleet järjestäjinä tietoisia tempauksesta, eikä lupaa tällaiseen toimintaan olisi annettu missään nimessä.

Vaikka ajatus ja tarkoitusperät olisivat olleet kuinka hyvät tahansa, ei ajankohta tällaiselle viestittelylle voisi olla yhtään huonompi, varsinkaan kun Oulun viestitelykohu on tuoreena kaikkien mielessä. Ehkä idea näytti paperilla paremmalta.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli