G2 on puhtaan potentiaalin valossa yksi tämän hetken kovimmista Counter Strike -joukkueista. Silti G2 ei ole saanut IEM Katowicen jälkeen mitään aikaiseksi. Antwerpin Major-turnauksessa joukkue ei yltänyt edes välieriin. Mistä kiikastaa?

PGL:n Antwerpin Major-turnauksessa G2 hävisi Legends Stagella NAVI:lle, Heroicille ja FURIA:lle. Joukkue hävisi NAVI:lle sekä Heroicille paras yhdestä -formaatilla pelatuissa otteluissa molemmissa lukemin 19-17. FURIA:a vastaan pelattiin kuitenkin BO3-ottelu, jonka joukkue hävisi vasta viimeisessä kartassa Ancientissa lukemin 11-16.

Jos katsotaan silkkoja tuloksia, on selvää, että G2 on edelleen yksi kärkijoukkueista ja pystyy selvästikin taistelemaan maailman parhaita joukkueita vastaan. Challengers Stagellakin joukkue hoiti ENCE:n, Spiritin sekä Liquidin ja eteni suoraan 3-0 -tuloksella jatkoon. Peli oli todella hyvää FURIA:a vastaan pelattuun kuolemanotteluun saakka.

Kun katsotaan esimerkiksi pelkän Legends Stagen tilastoja, missä G2 pelasi yhdeksän karttaa, hypähtää silmille yllättävän paljon punaista. G2 oli koko Legends Stagen heikoin joukkue Imperialin ohella tradekilleissä sekä yksi heikoimpia multikill-osastolla.

Joukkue, missä pelaa Nikola ”NiKo” Kovač, Nemanja ”huNter-” Kovač sekä Ilya ”m0NESY” Osipov ei yksinkertaisesti voi olla yksi turnauksen heikoimmista kyseisillä osa-alueilla. Multikillit ovat yksi vahvin tilasto mitata joukkueen yksittäisten pelaajien firepoweria. Miten G2 voi olla siinä niin heikko?

NiKo:lta kaivataan enemmän.

Kyseinen tilasto ei edes johdu pelkästään terroristipuolesta, vaan G2 on heikko multikilleissä myös CT-puolella. Kun FaZe sekä muut huippujoukkueet saavat yli 0,99 multikilliä per kierros, saa G2 CT-puolella vain 0,82.

Ongelmat ei ole G2:n terroristipuolella, sillä joukkueen tilastot ovat aikalailla linjassa ellei jopa kärkipäässä teropuolella. Tämän takia Aleksi ”Aleksib” Virolaista on turha syyttää G2:n ongelmista. Yksilöpelaajat eivät suorita.

Lue myös: Aleksib opettaa movementia – Katso Aleksin tipsit videolta!

Multikillien ja tradeemisen lisäksi G2:n ongelmana Majoreilla oli myös alivoimatilanteiden voittaminen. Kun muut huippujoukkueet voittivat 4v5 -tilanteista CT-puolella jopa 40%, ei G2 onnistunut voittamaan kuin 22.2%. G2 voitti terroristipuolella prosenteissa enemmän alivoimatilanteita, kuin CT-puolella.

CT-puoli on ylivoimaisesti pelin vahvin puoli tällä hetkellä. G2:n yksilöpelaajien tulivoima ei yksinkertaisesti riittänyt Majoreilla, ja kun verrataan tämän hetken huippujoukkueita, missä on jokaisessa rosterissa pelaajia, jotka voivat yksin voittaa CT-kierroksia, pitää G2:n parantaa kyseistä puolta hurjasti. Aleksin takukirja oli kunnossa teropuolella, ja mikäli G2 olisi pystynyt pelaamaan edes jokseenkin kilpailullista CT-puolta, olisi joukkue ollut heittämällä yksi turnauksen vahvimmista joukkueista.

FURIA:a vastaan pelattu ottelu kaatui selvästikin karttavalikoimiin, sillä G2 halusi pelata Ancientia kolmantena karttana Miragen sijasta. Käsittämätön päätös, josta maksettiin korkea hinta. Joukkue joutui kotimatkalle pettyneinä, sillä areenaa ei tavoitettu. Silti aihetta huoleen ei vielä ole, sillä G2:n ongelmat eivät ole syvällä. Peruspeli pitää saada kuntoon, ja joukkueen pelaajien itseluottamus kattoon. Dallas on oiva paikka todistaa, mistä oikea G2 on tehty.


m0NESY on tällä hetkellä ainoa omalla tasollaan suorittava pelaaja G2:n rosterista.

G2 pelaa ensimmäisen ottelunsa IEM Dallas -turnauksessa maanantaina klo: 19:00 alkaen espanjalaisjoukkue Movistar Ridersia vastaan.

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!