Videopelimaailmassa tapahtuu jälleen! Tiistai sai uuden käänteen, sillä Microsoft on ostanut Activision Blizzardin. [Kuva/Image: Microsoft]

Ravassa uinut Activision Blizzard on saamassa uuden omistajan, sillä teknologiajätti Microsoft ilmoitti tänään 18. tammikuuta ostaneensa kilpailijansa. Uutinen tulee hieman yllättäen ja puun takaa. Todella syvissä vesissä uinut Activision Blizzard on viimeisen vuoden aikana hyppinyt skandaalista toiseen, mutta nyt edessä vaikuttaisi olevan uudet tuulet.

Lue myös: OttoNd ja Sm1llee täydentää HAVU:n CS:GO rosterin

Microsoft

@Microsoft
When Candy Crush and CoD become your actual job. Microsoft x Activision Blizzard. 🎮❤️📱
news.microsoft.com/2022/01/14/mic…

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Käytännössä siis Microsoft lisää portfolioonsa mm. huippusuositun Call of Duty -pelisarjan sekä World of Warcarftin. Jälkimmäisenä mainittu on ollu ottavana osapuolena järkyttävien Blizzardin sisäisten tapahtumien vuoksi ja pelaajamäärät ovat laskeneet murto-osaan huippuvuosista, mutta Azerothin maailma elää ja hengittää edelleen.

Microsoft (XBOX) ilmoitti tiedotteessaan, että monet Activision Blizzardin tuotteista (peleistä) tulevat tulevaisuudessa olemaan saatavilla myös konsolilla sekä tableteilla. Microsoftin videopeliosasto tuleekin kertaheitolla kasvamaan aivan järkyttävän suureksi.

Xbox

@Xbox
Today is a historic moment. We are excited to announce that the world-renowned franchises and talented people at @ATVI_AB will be joining Team Xbox!  

Full announcement details here: xbx.lv/3fCovjY

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Kauppahinnaksi on kerrottu järisyttävä 68,7 miljardia USA:n dollaria joka tekee siitä kaikkien aikojen suurimman videopelialan yrityskaupoista. Varmistusta hinnalle ei ole vielä tullut, mutta Bloomergin Dina Bassia voi pitää suhteellisen luotettavana lähteenä.

Dina Bass

@dinabass

Dina Bass

@dinabass
Microsoft is nearing a deal to buy Activision Blizzard, sources tell us. Deal value is nearly $70 billion. Story on @TheTerminal
Official now. Microsoft is buying Activison for $68.7 billion

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Microsoft on aiemminkin ostanut vaikeuksissa olevia kilpailijoita. Maaliskuussa 2021 Microsoft ilmoitti ostaneensa Bethesda:n maltilliseen 7,5 miljardin hintaan. Näin ollen Microsoft kykenee kasvattamaan omaa infrastruktuuriaan joutumatta itse rakentamaan mitään uutta. Voidaankin olettaa, että muutoksia Activision Blizzardin toimintaan on varmasti tulossa, ja pelit tulevat olemaan saatavilla laajemmalla skaalalla myös konsoleille.

Mielenkiintoista tulee olemaan se, että mitkä kaikki Activision Blizzardin pelit tulevat saataville Microsoftin XBOX Game Pass tilauksen taakse.

Lue myös: 100 Thieves julkaisi Valorant-kokoonpanon vuodelle 2022

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!