Microsoft on ostanut Activision Blizzardin – Kauppahinta 70 miljardia!

Microsoft on ostanut Activision Blizzardin - Kauppahinta 70 miljardia!

Videopelimaailmassa tapahtuu jälleen! Tiistai sai uuden käänteen, sillä Microsoft on ostanut Activision Blizzardin. [Kuva/Image: Microsoft]

Ravassa uinut Activision Blizzard on saamassa uuden omistajan, sillä teknologiajätti Microsoft ilmoitti tänään 18. tammikuuta ostaneensa kilpailijansa. Uutinen tulee hieman yllättäen ja puun takaa. Todella syvissä vesissä uinut Activision Blizzard on viimeisen vuoden aikana hyppinyt skandaalista toiseen, mutta nyt edessä vaikuttaisi olevan uudet tuulet.

Lue myös: OttoNd ja Sm1llee täydentää HAVU:n CS:GO rosterin

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Käytännössä siis Microsoft lisää portfolioonsa mm. huippusuositun Call of Duty -pelisarjan sekä World of Warcarftin. Jälkimmäisenä mainittu on ollu ottavana osapuolena järkyttävien Blizzardin sisäisten tapahtumien vuoksi ja pelaajamäärät ovat laskeneet murto-osaan huippuvuosista, mutta Azerothin maailma elää ja hengittää edelleen.

Microsoft (XBOX) ilmoitti tiedotteessaan, että monet Activision Blizzardin tuotteista (peleistä) tulevat tulevaisuudessa olemaan saatavilla myös konsolilla sekä tableteilla. Microsoftin videopeliosasto tuleekin kertaheitolla kasvamaan aivan järkyttävän suureksi.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Kauppahinnaksi on kerrottu järisyttävä 68,7 miljardia USA:n dollaria joka tekee siitä kaikkien aikojen suurimman videopelialan yrityskaupoista. Varmistusta hinnalle ei ole vielä tullut, mutta Bloomergin Dina Bassia voi pitää suhteellisen luotettavana lähteenä.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Microsoft on aiemminkin ostanut vaikeuksissa olevia kilpailijoita. Maaliskuussa 2021 Microsoft ilmoitti ostaneensa Bethesda:n maltilliseen 7,5 miljardin hintaan. Näin ollen Microsoft kykenee kasvattamaan omaa infrastruktuuriaan joutumatta itse rakentamaan mitään uutta. Voidaankin olettaa, että muutoksia Activision Blizzardin toimintaan on varmasti tulossa, ja pelit tulevat olemaan saatavilla laajemmalla skaalalla myös konsoleille.

Mielenkiintoista tulee olemaan se, että mitkä kaikki Activision Blizzardin pelit tulevat saataville Microsoftin XBOX Game Pass tilauksen taakse.

Lue myös: 100 Thieves julkaisi Valorant-kokoonpanon vuodelle 2022

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä!


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.