Kotaku uutisoi erikoisesta tapauksesta, jossa pelaaja uhkasi peliyhtiö Square Enixin työntekijöiden henkeä peliin tuhlatun rahan takia.

Kaikki alkoi siitä, kun 25-vuotias sairaanhoitoalalla toimiva henkilö lähetti yhdelle maailman tunnetuimmista peliyhtiöistä, eli Square Enixille, tappouhkauksen.

Toimistolle saapuneessa sähköpostissa luki kutakuinkin näin: ”Hei henkilökunta, huomenna tulen tappamaan teidät. Olkaa valmiita rangaistukseenne.”

Suoraan käännettynä käytetty japaninkielinen ilmaisu viestin lopun ”rangaistukselle” on ”käykää pesemässä kaulanne”. Tämä viittaa perinteiseen japanilaiseen itsemurhaan, jossa vatsansa auki leikanneen samurain assistentti leikkaa tältä lopuksi kaulan poikki.

Viesti aiheutti tietenkin ennakoivat toimenpiteet ja lopulta mies saatiin kiinni. Tekonsa syyksi hän ilmoitti sen, että hän oli käyttänyt non 200 000 jeniä (1 595,20 euroa) Squaren peliin. Hän ei kuitenkaan ollut saanut haluamaansa pelinsisäistä esinettä, mikä oli turhauttanut miestä siinä määrin, että hän oli lähettänyt tappouhkauksensa.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli