Major-karsinnoissa jättiyllätyksiä! – Daavid kaatoi Goljatin ja vielä kahteen otteeseen!

Nimekkäitä nimiä joukkueessaan pitävä Cloud9 on tippunut Major-karsintojen aikaisessa vaiheessa.

Cloud9 -joukkue on ollut jo hetken tutkan alla uusittuaan joukkuettaan rankalla kädellä. Nyt joukkue on kuitenkin pohjalla hävittyään American Minor -karsinnoissa joukkueille New Identity ja The Quest ja jäätyään karsintojen viimeiseksi.

Cloud9 -organisaatio on yksi Amerikan suurimpia ja se onkin ollut jokaisessa Major-turnauksessa ELEAGUE Major 2017 -turnauksesta lähtien. Joukkue voitti ELEAGUE Boston 2018 Major -turnauksen, joskin tuolloisesta kokoonpanosta on jäljellä enää Timothy ”autimatic” Ta sekä William ”RUSH” Wierzba.

Joukkueella olisi ollut jo paikka StarLadder Berlin Major -turnaukseen viime Majoreiden sijoituksen perusteella, mutta joukkue menetti paikan Fabien ”kioShiMa” Fieyn, Robin ”flusha” Rönnquistin ja Jordan ”Zellsis” Montemurron poistuttua joukkueesta.

Ensimmäisessä ottelussaan Cloud9 pelasi New Identity -joukkuetta vastaan ja peli näytti jo selkeältä ennakkosuosikin jyräämiseltä ensimmäisen kartan 16-2 numeroiden jälkeen. New Identity laittoi kuitenkin kunnolla vastaan ja voitti ottelun lopulta 2-1 kahden viimeisen kartan päätyttyä selkeästi 16-7 ja 16-9.

Suurseuran peli ei tappiosta huolimatta vielä ollut kuitenkaan pelattu, vaikka ottelu päättyikin ikävästi. Lower bracketistakin on mahdollisuus päästä vielä jatkoon, mutta seuraava ottelu oli Goljatille kuitenkin liikaa. Vastaan asettui Amerikan MDL-sarjaa pelaava The Quest, joka tekikin nimekkäästä rosterista hakkelusta selkein 2-0 numeroin. (16-8, 16-11) Näin ollen joukkueen haaveet Major-paikasta murskaantuivat täysin. Joukkueen kokoonpanon pettymys on aistittavissa pelaajien otteluiden jälkeisistä twiiteistä.

Kuva: Dreamhack Masters Dallas 2019 / Adela Sznajder