Wizards of the Coast palveluidensa käyttäjien tietoja vuotaneen yhtiön ulkopuolelle. Online ja Arena -palveluiden käyttäjiä pyydetään vaihtaamaan salasanansa varmuuden vuoksi.

WotC on lähettänyt tietovuodosta sähköpostia niille käyttäjielle, jota tietojen vuoto on koskenut. Vuoto tapahtui 14. marraskuuta, yhtiön antamien tietojen mukaan vuoto koski vanhaa tietokantaa.

Tapahtumaa ei käsitellä tarkoituksellisena tietomurtona ja yhtiön mukaan kyseessä oli vanhoihin järjestelmiin liittyvä yksittäistapaus. Suurin osa käyttäjien tiedoista on uusissa järjestelmissä, jotka ei liity tähän tapaukseen. Vuodettuja tietoja ei todennäköisesti ole ehditty käyttää haitallisiin tarkoituksiin.

Vuodetut tiedot sisälsivät pelaajien etu- ja sukunimiä, sähköpostiosoitteita ja salasanoja. WotC:n mukaan salasanat olivat säilötty niin sanotussa ”hashed and salted” -muodossa, eli niiden salauksen rikkominen on työlästä. Mitään maksutietoihin liittyvää ei tietokannassa ollut.

Wizards of the Coast ilmoitti, että kaikkien pelaajien tulee vaihtaa salasanansa seitsemän päivän kuluessa, myös sellaisten pelaajien joiden tietoja ei ollut vuodettujen joukossa. Jos salasanaa ei ole seitsemän päivän sisällä vaihdettu, WotC resetoi sen automaattisesti.

 

Lähde: Dotesports.com.

Kuva: Wizards of the Coast.