Hearthstone Global Games tai HGG on Blizzardin virallinen Hearthstone-kilpatapahtuma. Viime vuoden HGG oli ensimmäinen laatuaan ja päättyi tsekkiläisjuhliin. Neljän hengen joukkueet muodostetaan tapahtumassa siis maittain, ja maita on tänäkin vuonna mukana yhteensä 48 kappaletta. Tapahtuma alkaa huomenna 17. heinäkuuta ja jatkuu aina marraskuun Blizzconiin saakka.

Tapahtuman formaatti on muuttunut viime vuodesta, sillä tällä kertaa joukkueet aloittavat lohkovaiheen sijasta yhdessä sveitsiläisessä lohkossa. Sveitsiläisessä formaatissa joukkueista toisensa kohtaavat ne, joiden menestys on ollut samanlaista. Ensimmäiset kohtaamiset ovat satunnaisia. Syyskuun puolella jäljellä on 16 parasta joukkuetta, jotka etenevät tällöin starttaavaan lohkovaiheeseen. Finaali pelataan kahdeksan joukkueen kesken marraskuun alussa Blizzconissa.

Maajoukkueiden nelikot koostuvat maan eniten alkuvuodesta pisteitä keränneestä pelaajasta sekä kolmesta maan yleisön äänestämästä pelaajasta. Suomen joukkueessa pelaavat Mauri ”Maur1” Hartikainen, Sauri ”zumpp” Rinta-aho, Alvar Vardu Dürr sekä viime vuonnakin mukana ollut Janne ”Janetzky” Aho.

Blizzard on ollut HGG:stä tällä kertaa yllättävänkin hissuksiin, joten artikkelia päivitetään muun muassa palkintopotin ja aikataulujen osalta, kun tietoa saadaan lisää. Blizzardin julkistuksen mukaan tapahtuma alkaa kuitenkin huomenna kello 11:00 Suomen aikaa Hearthstonen virallisella Twitch-kanavalla.

Päivitys 17.7.: Maajoukkueiden pistetilanne sekä kohtaamiset nähtävissä täällä.

Lähde & kuva: Blizzard