Yksi aikakausi on tullut päätökseen, sillä Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen on siirtynyt syrjään Team Liquidin Dota 2 -joukkueen aktiivisesta kokoonpanosta. Organisaation mukaan päätös syntyi yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.

MATUMBAMAN on kiistattomasti yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä kilpapelaajista. Vuonna 2017 Liquid voitti The International -turnauksen, josta joukkue nettosi kaikkiaan yli 10 miljoonaa dollaria.

Organisaation antamassa tiedotteessa todetaan, että Urpalainen on ollut kolmen vuoden ajan erittäin tärkeä osa joukkuetta. Hän on toiminut myös tasapainottavana tekijänä myrskyisinäkin aikoina. Kauden kiireisestä aikataulusta johtuen ilmoitus annettiin nopealla aikataululla, mutta seura lupaa juhlistaa paremmalla ajalla pitkäaikaisen pelaajansa saavutuksia.

Päätös Urpalaisen siirtämisestä sivuun tulee vain kymmenen päivää ennen Moskovassa järjestettävää EPICENTER Major -turnausta. Liquidin mukaan joukkue osallistuu tapahtumaan uuden pelaajan kera, ja hänen henkilöllisyytensä paljastetaan tulevien päivien aikana.

Urpalaisen tulevaisuuden suunnitelmista ei vielä ole tässä vaiheessa tarkkaa tietoa, mutta tiedotteen mukaan hän on avoin uusille mahdollisuuksille.

Kuva: Getty Images / Jeff Vinnick