Lauantaina 4. toukokuuta Lahden pääkirjastossa järjestetään Game Över 2019 -pelitapahtuma. Kyseessä on maksuton ja kaikille avoin tilaisuus päästä testaamaan uutuuksia tai verestämään taitojaan klassikkopelien parissa.

Kaikkiaan tapahtumassa on tarjolla reippaat 20 pelipistettä, mutta pelaamisen lisäksi paikalla on Lahden musiikkiopisto musisoimassa pelimusiikkia. Tulkintoja kuullaan mm. Zeldan, Halon, Tetriksen ja Super Marion sävelmistä.

Tilaisuudessa on mukana Lahden ammattikorkeakoulun toteuttama Gamechangers-hanke, jonka tarkoituksena on saada eritoten nuoret naiset kiinnostumaan mahdollisuudesta opiskella ja työllistyä pelialalla.

Tapahtumassa kuullaan myös puheenvuoroja kilpapelaamisesta, päästään kokeilemaan figuurimaalausta ja opastetaan roolipelauksen aloittamiseen. Paikanpäällä on lisäksi tavattavissa pelialalle loikannut teatteripukusuunnittelija Heli Salomaa.

Tarkemmat ajankohdat ja tiedot löydät tapahtuman Facebook-sivulta.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli