StarSeries i-League -tapahtuman viimeinen päivä huipentui sunnuntaina Ukrainassa NaVin ja NRG Esportsin väliseen paras kolmesta -finaaliotteluun, joka päättyi NaVin 2-0 voittoon. Viime kaudella toiseksi tullut kotijoukkue vei mukanaan viidennen kauden kultapokaalin lisäksi myös 125 000 dollarin voittopotin.

StarLadder CS2

@StarLadderCS
.@natusvincere are the champions of StarSeries i-League Season 5! Congratulations, boys!
#csgo #cssltv #StarSeriesS5

Ennen finaaliottelua NaVi kohtasi välierissä Miikka ”suNny” Kempin Mousesportsin, joka voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen turnauksen ryhmävaiheessa. Nyt NaVi oli kuitenkin niskan päällä ja erityisesti Aleksandr ”s1mple” Kostyliev piti NaVin hyvää tahtia yllä. Mousesports voitti ottelun ensimmäisen kartan, Infernon 16-7, mutta Mirage ja Nuke ratkaisivat finaalipaikan NaVille.

NRG Esports puolestaan eteni finaaliin voittamalla pari viikkoa sitten pelatun DreamHack Open Toursin voittaneen tanskalaisjoukkue Northin. Ottelun ensimmäinen kartta, Overpass, päättyi NRG:n ylivoimaiseen 16-5 voittoon, mutta North tasoitti tilanteen Miragessa. Mirage sekä kolmas ja ratkaiseva kartta, Inferno, olivat melko tasaisia, mutta Infernon toisella puoliskolla NRG pääsi karkuun ja voitti kartan lopulta 16-9.

Finaaliottelu oli odotetusti yksipuolinen. Konkarijoukkue NaVi ei juurikaan antanut NRG:lle mahdollisuuksia saada pelistä kunnollista otetta, mikä näkyy tuloksissa. Jos NRG näkikin pientä valoa tunnelin päässä, oli NaVi tukkimassa tunnelin suun nopeasti. Näin kävi ratkaisevassa toisessa kartassa, Miragessa, kun NRG onnistui pelaamaan itsensä johtoasemaan, mutta ilo ja samalla finaali loppuivat lyhyeen, kun NaVi pysäytti NRG:n niille sijoilleen ja voitti kartan lopulta 16-7. Tällä kertaa ”s1mple” ei dominoinut peliä aivan omin käsin, sillä joukkuepeli toimi hyvin ja erityisesti Denis ”electronic” Sharipov sekä Egor ”flamie” Vasilyev olivat suuressa roolissa.

NRG Esports nähdään taas pian perjantaina alkavissa ECS:n viidennen kauden finaaleissa edustamassa Pohjois-Amerikkaa. NaVi puolestaan on kutsuttu Asia Championship 2018 -tapahtumaan, joka pelataan 14.-18.6. Kiinan Shanghaissa.

StarSeries i-League S5 -tapahtuman tulokset
1. Natus Vincere $125 000
2. NRG Esports $50 000
3.-4. Mousesports $25 000
North
5.-8. SK Gaming $10 000
Ninjas in Pyjamas
AGO Esports
Team Liquid
9.-11. AVANGAR $6 000
GODSENT
Renegads
12.-14. TyLoo $4 000
HellRaisers
Virtus.pro
15.-16. VG.FlashGaming $2 500
Gambit Esports

 

Kuvalähde: StarLadder CS:GO twitter