Kokemäen Pallo näki kilpapelaamisen mahdollisuutena – nyt joukkue haastaa virtuaalisen Veikkausliigan joukkueita

Kokemäen Pallo oli yksi perinteisen urheilun seuroista, joka näki kilpapelaamisen mahdollisuutena ja nyt seura pääsi Palloliiton järjestämässä virtuaalisessa Suomen Cupissa 3. kierrokselle.

Kokemäen Pallon puheenjohtaja Sami Reinikainen innostui heti kuullessaan Palloliiton järjestämästä virtuaalisesta Suomen Cupista.

Reinikainen näki esportsin mahdollisuudet ja tiedusti, että tämän avulla voisi löytää uusia kohderyhmiä seuran jäseniksi.

Pelaajiksi löytyivät lupaavat nuoret Elias Koskinen ja Ali Reza Mozafari. KOPA/Pacekingers nimellä kulkeva Kokemäen Pallo voitti ensimmäisellä kierroksella C-lohkon puhtaalla pelillä.

Toisella kierroksella ensimmäisestä neljästä ottelusta irtosi voitto, mutta viimeisessä pelissä Ilves/2 vei lohkovoiton.

Kokemäen Pallo pääsi 3. kierrokselle jatkoon ja tässä vaiheessa asiat menevät kiinnostavaksi. Kolmannelle kierrokselle pääsi 20 parasta joukkuetta, mutta kuten perinteisessä Suomen Cupissa, niin myös virtuaalisen Veikkausliigan eli eFutisliigan seurat liittyvät mukaan.

Lue myös: Virtuaalinen Suomen Cup eteni 3. kierrokselle – tässä on 32 parasta joukkuetta

Haastattelussa Elias ”Elkkucom123” Koskinen

18-vuotias Koskinen vastasi haastattelupyyntöön positiivisesti ja oli heti valmis kertomaan itsestään sekä Kokemäen Pallosta.

Ensimmäinen kosketus virtuaaliseen jalkapalloon tuli yli 10 vuotta sitten.

– Ensimmäinen FIFA -videopelisarjan peli oli FIFA 10. Tästä alkaen on lähes kaikki sarjan pelit ostettu ja 10-19 välillä pelasin rennosti. Nuorena pelaaminen oli vain hauskanpitoa enkä olisi ikinä uskonut, että tulisin kilpailemaan erilaisissa turnauksissa.

FIFA 20 muutti nuorukaisen suhtautumista pelaamiseen ja myös silloin Suomen Palloliitolla oli sormet pelissä.

– FIFA 20 tajusin, että olen aika hyvä ja osallistuin Palloliiton järjestämään SPL e-cuppiin. Olin karsinnoissa Forumin Gigantissa ja onnistuin voittamaan B-finaalin ja sen avulla pääsin SPL e-Cupin lopputurnaukseen.

Silloin matka päättyi kivenkovaan C-lohkoon, kun lohkon muut pelurit olivat nykyiset Seinäjoen Jalkapallokerhon kaksikko Valtteri ”Valdoboii” Kyrö ja Anton ”Anzinho” Korvenaho sekä Ilveksen Juuso ”jtasku” Tasku.

Turnaukseen pääseminen ja jtaskun voittaminen toi itseluottamusta ja antoi uskoa tulevaisuuteen.

– Tämä oli isoin syy miksi rupesin panostamaan enemmän ja ottamaan homman tosissaan. Tavoitteeni on kehittyä vielä lisää ja olisi myös todella hienoa jos pääsisi tulevaisuudessa virtuaaliseen Veikkausliigaan eli eFutisliigaan mukaan. Oli hieman pettymys, kun en ensimmäiselle kaudelle päässyt. Olisin ehdottomasti valmis edustamaan jotain seuraa jos joltain löytyy kiinnostusta.

Kun Kokemäen Pallo kuuli kaksikosta, niin kiinnostus tapahtui heti.

– Ajatus oli vain seuramme osalta laajentaa jalkapallon ympärille ja osallistua. Menestyminen ei ollut tähtäimessä, mutta sitten saimme kaksi tuollaista timattia. Molemmat ovat ylittäneet odotukset eli kiitokset kuuluvat Alille ja Eliakselle, Kokemäen Pallon puheenjohtaja Reinikainen kommentoi.

1994 perustettu KoPa onnistui selvästi pelaajascouttauksessa ja nyt avautui mahdollisuus haastaa Suomen parhaat FIFA-pelaajat ja virtuaalisen Veikkausliigan joukkueet.

– Kokemäen Pallo lähti turnaukseen hyvillä mielillä ja ilman paineita. Seura luottaa taitoihimme ja uskomme, että voimme voittaa eFutisliigan seurat. Sami Reinikainen on ollut todella hyvä tuki myös meille pelaajille ja on tärkeää, että seuran kommunikaatio toimii ja meillä pelaajilla on tukena seuran puheenjohtaja, Koskinen lisää.

Miten virtuaalinen Suomen Cup on mennyt pelaajan näkökulmasta?

– Ensimmäinen kierros oli aikamoista maalijuhlaa. Voitimme kaikki ottelut ja olimme selvästi lohkon vahvin joukkue. Ainoa negatiivinen puoli oli tämä 90 rating -pelimuoto, joka tuntuu täysin erilaiselta verrattuna perinteiseen Ultimate Team -pelimuotoon.

– Toinen kierros sujui hyvin, mutta viimeisessä ottelussa ensimmäinen osa karkasi käsistämme ja en itse pystynyt kääntämään otteluparia meille, vaikka voitinkin otteluni. Pääsimme lopulta jatkoon jatkokarsinnan kautta. Ratkaisevassa ottelussa vastassa oli Ilves-Kissat ja pelisarja päättyi KoPan hyväksi 2-1. Nettiyhteys oli valitettavasti kamala ja tämän takia pallo pomppi minne sattui, niin pelaaminen oli todella vaikeaa. Onneksi olimme kuitenkin parempia ja pystyin viemään KoPan jatkoon.

Kokemäen Pallon edustajat Elias Koskinen ja Ali Reza Mozafari ovat samalla luokalla lukiossa. Luokalta löytyy FIFA-osaamista myös enemmän, sillä heidän kaverinsa Arttu Helaseppä pelaa IFK Marienhamnissa.

– Olen löytänyt FIFAn avulla todella hienoja ihmisiä ja on loistavaa nähdä, että Suomen FIFA-yhteisö kasvaa koko ajan. Olemme treenanneet paljon FIFAa kolmestaan ja tämä on myös yksi syy miksi olen kehittynyt niin paljon viime vuosina.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.