Tulevana viikonloppuna on Dota 2 penkkiurheilijoille herkkua luvassa, sillä Kiinassa pelataan Dota 2 Supermajor-turnaus. Tapahtuma on kauden viimeinen Dota Pro Circuitin Major-turnaus, mikä tarkoittaa että The International 2018 häämöttää jo uhkaavasti horisontissa.

Yhteensä 16 parasta tiimiä on kutsuttu 2.-10.6. mittelemään keskenään paremmuudesta ja tavanomaisesta Major-turnauksesta poiketen, ovat panokset astetta korkeammat. Palkintopotti on yhteensä 1,500,000 dollaria ja jaossa on myös muikeat 2,250 qualifying pointsia. Tämä pistemäärä voi olla monelle tiimille elintärkeä, sillä kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta pääsee suoraan taistelemaan mestaruudesta Internationaaliin.

Suomalaisittain tilanne ei ole onneksi kovin uhkaava, sillä Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen tähdittämä Team Liquid on jo ansainnut yhteensä 6,086.3 pistettä. Tämän määrän pitäisi riittää vallan mainiosti, sillä jo periaatteessa 2,462 pojoa riittää jatkopaikan varmistamiseen.

Kuitenkin surullinen uutinen on se, että Jesse ”JerAx” Vainikan joukkue OG on ilmoittautunut vetäytyvänsä Supermajorista. Tämä johtuu siitä, että joukkueen kaksi pelaajaa, Tal ”Fly” Aizik ja Gustav ”s4” Magnusson ovat siirtyneet Evil Geniuses -joukkueen riveihin. OG:n tilalle on kutsuttu OpTic Gaming, jolla on nyt tuhannen taalan tilaisuus päästä näyttämään kyntensä.