ViCi Gaming nousi vastoin kaikkia odotuksia Tukholman Major-turnauksen voittajaksi.

Kiinalainen ViCi Gaming oli tuskin kovin monen ennakkosuosikki DreamLeague Season 11 Major -turnauksen alkaessa. StarLadder Minor -turnauksen voitolla Vici oli lunastanut itselleen viime hetkellä paikan Tukholmassa järjestettyyn Major-turnaukseen.

Lue myös: StarLadder Minor: ViCi Gaming kaappasi viimeisen paikan DreamLeague Major -turnaukseen

2-1 tuloksin läpi turnauksen

Omassa lohkossaan ViCi hävisi ainoastaan kohtaamisen Evil Geniuses -joukkuetta vastaan. Hyvän menestyksensä ansiosta ViCi Gaming ansaitsi itselleen paikan ylemmässä ottelukaaviossa ja heti kättelyssä kiinalainen kokoonpano sai vastaansa yhden turnauksen ennakkosuosikeista, eli eurooppalaisen Team Secretin. Vaikeuksista huolimatta ViCi iski haastajansa alempaan ottelukaavioon tuloksella 2-1.

Tämän jälkeen ViCi Gaming kohtasi omista maamiehistään kootun PSG.LGD:n. The Internationl 8 -turnauksessa toiseksi sijoittunut LGD ei pystyn pysyttämään haastajaansa ja ViCi eteni lukemin 2-1 eteenpäin.

Ylemmän ottelukaavion finaalipeli Fnaticia vastaan päättyi myös 2-1 ViCi Gamingin voitoksi ja varsinaiseen loppuotteluun kiinalainen kokoonpano sai venäläisen Virtus.pron.

Kuumottava kohtaaminen finaalissa

Finaalipeli ratkaistiin paras viidestä -periaatteella ja tällä kertaa taistelusta päästiin nauttimaan kaikkien viiden ottelun verran. Ensimmäisessä kohtaamisessa Morphlingilla pelannut Zheng ”Paparazi” Chengjun pääsi ryöstäytymään täysin käsistä, eikä hän kuollut kertaakaan koko pelin aikana.

Ottelussa numero kaksi Roman ”RAMZES666” Kushnarev iski takaisin Anti-Magella ja tällä kertaa Virtus.pro nappasi erävoiton itselleen. Vain 22 minuuttia kestänyt kolmas erä kääntyi kiinalaisjoukkueen voitoksi Zeng ”Ori” Jiaoyangin ilmiömäisellä Bloodseeker suorituksella.

DreamHack Dota

@DreamHackDota
Game 2 goes to @Virtuspro! Anti-Mage too stronk #DreamLeagueMajor

Neljäs erä oli vuorostaan Virtus.pron heiniä, kun Vladimir ”No[o]one” Minenko dominoi peliä Storm Spiritillä. Tilanne oli siis tasan, kun saavuttiin viidenteen, ja tätä myötä viimeiseen kohtaamiseen.

Paparazzin Razor osoittautui hyväksi valinnaksi ja kokonaisuutena joukkue onnistui vyöryttämään pelin nopeasti päätökseensä. ViCi päätti pelin lopulta alle 22 minuuttiin.

Twitch Esports

@TwitchEsports
What a journey for @VICI, from winning the Minor to #DreamLeagueMajor Champions!

Congrats Paparazi, Yang, Ori, Fade, Dy & rOtK!

Voitollaan ViCi Gaming nettosi itselleen 350 000 dollaria ja yhteensä 4 950 DCP-pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että jo tässä vaiheessa joukkueella on tarpeeksi pisteistä The International 9 -turnaukseen.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli