Twitch-striimereitä Gale Adelaidea ja Brian ”Kephrii” St. Pierreä epäiltiin huijauksesta 100 000 dollarin arvoisessa Counter-Strike: Global Offensive ReadyUp kutsukilpailussa.

Adelaide ja St. Pierre pelasivat eri joukkueissa, mutta useat muut pelaajat epäilevät heidän vaihtaneen keskenään tietoja saadakseen korkeampia tappopisteitä. Turnauksessa pisteiden lasku perustui henkilökohtaisiin pisteisiin eikä joukkueen voittopisteisiin.

Turnauksessa taposta sai pisteen, assistista kaksi ja veitsitaposta viisi. Veitsitappo on äärimmäisen vaikea, sillä toinen pelaaja kuulee sinun lähestyvän häntä takaa. Siitä huolimatta Adelaide sai kolme veitsitappoa St. Pierrestä ja St. Pierre vuorostaan tappoi Adelaiden veitsellä kahdesti.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Helpot tapot herättivät kanssapelaajien epäilyt, että kaksikko tekisivät yhteistyötä päästäkseen pisteissä mahdollisimman korkealle. Muutama pelaaja halusi jopa lopettaa pelaamisen, mutta se olisi aiheuttanut hylkäämisen, joten pelit jatkuivat. St. Pierre julisti Twitterissä syyttömyyttään ja kertoi, ettei ollut pelannut peliä kolmeen vuoteen, joten hän oli vähän ruosteessa.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

FACEIT aloitti asiasta tutkinnan jo pelin aikana ja totesi St. Pierren syyttömäksi. Siitä huolimatta hänet poistettiin turnauksesta kanssapelaajien valitusten takia.