Jopa 100 tuntia pitkiä työviikkoja – Fortniten menestys ajoi Epic Gamesin työntekijät jatkuvaan ylityöhön

Polygon on julkaissut kattavan artikkelin Epic Gamesin armottomasta työilmapiiristä. Maailmanlaajuiseksi hitiksi nousseen Fortniten myötä pelin parissa työskentelevät ovat joutuneet valtavan paineen alle.

Polygonin tekemien haastatteluiden mukaan työntekijät ovat joutuneet raatamaan jopa 70-100 tunnin viikkoja. Palkkaa ylitöistä on kyllä maksettu, mutta raskaat viikot ovat johtaneet varsin uuvuttavan ja toksisen työilmapiirin muodostumiseen.

Eräs nimettömänä pysyttelevistä haastatelluista kertoi, että vaikka he saavatkin ottaa vapaata töistä, niin silloin työkuorma vain tipahtaa seuraavalle tekijälle. Haastatellun mukaan pelin kovalla tahdilla tapahtuva päivittäminen on valtavien työmäärien keskeisin syy. Tilannetta ei helpota se, että markkinoille ilmestyy yhä uusia kilpailijoita.

Osa lähteistä kertoi myös, että kieltäytymien ylitöistä on johtanut siihen, ettei henkilön työsopimusta ole enää uusittu (vaikka jutussa haastateltu Epic Gamesin edustaja kertoi ylitöiden olevan vapaaehtoinen vaihtoehto).

Voit käydä lukemassa jutun kokonaisuudessaan täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.