Jesse ”JerAx” Vainikka ilmoitti lopettavansa Dota-uransa

OG Esports ilmoitti suomalaisen Jesse ”JerAx” Vainikan lopettavan Dotan pelaamisen. Joukkue kiitti vuodesta 2016 asti joukkuuessa pelannutta JerAxia ja julkaisi samalla myös suomalaisen itse kirjoittaman lausunnon asiasta.

Ilmoitus tuli alle vuorokausi sen jälkeen kuin joukkue ilmoitti Anathan ”Ana” Phamin jatkavan taukoaan koko loppukauden.

LUE MYÖS: OG:n Anathan ”ana” Pham jatkaa kilpataukoaan seuraavan kauden yli – kuka korvaajaksi kokoonpanoon?

JerAx avaa lausunnossaan syitä lopettamiselleen ja kertoo rakastavansa luovaa työskentelyä ja hänen mielestään Dota kaikessa monimutkaisuudessaan tarjoaa tähän loputtomasti mahdollisuuksia. Pelissä pärjääminen ja kehittyminen tarjosivat uskomattomia positiivisia kokemuksia, mutta nyt ne ovat hänen mukaansa vähitellen kadonneet pelaamisesta.

Hän kokee pelin muuttuneen henkilökohtaisesti pelkäksi kilpailuksi, jossa on pakko jatkuvasti pyrkiä olemaan paras. ”Sinua painostetaan menestymään, oli se sitten sinä itse, joukkueesi tai organisaatio sen takana. Se on henkistä sodankäyntiä, ja sinun kilpailuhenkisyys pitää sinua liikkeessä.”

Kilpailukulttuurissa eläminen on JerAxin mukaan vaikuttanut häneen todella pahasti. Hänen mukaansa vuosittaisen ”oravanpyörän” saa hänet tuntemaan olonsa apaattiseksi, uupuneeksi ja lähes turraksi. ”Olen väsynyt ainaiseen pyrkimykseen kilpailla, tulla paremmaksi ja voittaa. Se on ristiriidassa sen ajatusmaailmani, käyttäytymiseni ja sen kanssa kuka minä oikeasti olen”, JerAx kirjoittaa.

”Minulla ei ole enää halua tai intohimoa Dota 2:sen pelaamiseen, ja minulla on ongelmia mahtua kilpailijan kenkiini”, tiivistää JerAx. ”Minulle päätös tavoitella uusia tuulia oli selvä, eikä minulla ole minkäänlaisia epäilyksiä siitä.”

Kuva: OG Esports.