Maailman suurimman striimauspalvelun Twitchin uusi Twitch-Affiliate ohjelma starttasi käyntiin tämän vuoden huhtikuussa. Tähän mennessä affiliate ohjelmassa mukana olleet striimerit ovat voineet tienata rahaa ”Cheering with Bits”-ominaisuuden avulla, mutta nyt sen rinnalle on tulossa uusi, paljon mielenkiintoisempi ominaisuus.

”Cheering with Bits” tarkoittaa striimaajan tukemista maksullisilla chat viesteillä ja animoiduilla hymiöillä. Aiemmin ominaisuus oli käytössä vain Twitch-Partner ohjelmassa oleville, mutta se siirrettiin myös affiliate striimaajille.

Uutena ominaisuutena Twitch on kuitenkin lisäämässä affiliate striimaajille mahdollisuuden tienata pelimyynneillä. Twitchin kautta on voinut jo jonkin aikaa ostaa pelejä ja Twitch partnereiden on ollut mahdollista saada 5% heidän striiminsä kautta myytyjen pelien hinnasta. Jatkossa sama ominaisuus löytyy myös affiliate striimereiden kanavalta.

Kuinka pelimyynti tapahtuu?

Jotta striimaajan on mahdollista myydä pelejä striiminsä kautta, täytyy hänen pelata Twitchin pelikaupasta löytyvää peliä. Kun affiliate striimaa kaupasta löytyvää peliä, ilmestyy hänen kanavalleen nappi, jonka kautta voi kyseisen pelin käydä ostamassa, jokaisesta myydystä pelistä striimaaja saa 5% siivun itselleen. Jokainen affiliate ohjelmassa mukana oleva saa ominaisuuden automaattisesti käyttöönsä tänään.

Myös pelien ostajat hyötyvät seuraavan seitsemän päivän ajan peliostoksistaan. Kun katsoja ostaa pelin tai pelinsisäisen tavaran yli 4.99 dollarilla, saa hän kaksi Twitch laatikkoa. Twitch laatikoista löytyy esimerkiksi emoteja, kunniamerkkejä, sekä Bitsejä.
Twitch affiliate myyntiTwitchin mukaan affiliate ohjelmassa mukana olevat saavat tulevaisuudessa myös mahdollisuuden omaan ”subscribe” nappiin, eli kuukausittaiseen striimaajan tukemiseen, sekä mainoksiin omalla kanavallaan. Myös Twitch partnerit tulevat saamaan lähitulevaisuudessa uusia työkaluja oman kanavansa hallitsemiseen.

Lähteet: Twitch, dotesports