IEM ei halua yleisön vaikuttavan otteluihin, mutta ei myöskään laittaa pelaajia koppeihin – aikoo puuttua asiaan muilla keinoin

IEM aikoo ohjeistaa ja neuvoa yleisöä toimimaan oikein, ja ainakin kokeilee onko CS:GO-yleisö heille ojennetun luottamuksen arvoinen.

Viime vuoden loppupuolella keskustelu yleisön roolista korkean tason otteluissa alkoi käydä kuumana. Esimerkiksi ESL Pro Leaguen finaaleissa nähtiin tilanne, jossa Astraliksen Andreas ”Xyp9x” Højsleth sai ylesöltä apua, jonka monet näkivät epäreiluna etulyöntiasemana.

LUE MYÖS: Yleisö auttoi Astralista EPL Season 10 -semifinaalissa – miten tällainen voitaisiin jatkossa estää?

Monet faneista ja jopa osa pelaajista on ehdottanut muun muassa Dota-turnauksista tuttuja koppeja estämään yleisöä vaikuttamasta peleihin. Tapahtumanjärjestäjät ei kuitenkaan ole ajatuksesta innoissaan. ESL:n ammattipelaamisen varapresidentti Michael ”Carmac” Blicharz kertoi heidän lähestyneensä ongelmaa toisesta näkökulmasta, joka heidän mukaansa toivottavasti tyydyttää kaikkia osapuolia.

Hänen mukaansa on ensiarvoisen tärkeää, että tapahtumien tunnelma pysyy ennallaan ja pelaajat tuntevat oikeasti pelaavansa tuhatpäisen yleisön edessä. Siksi hän haluaakin muistuttaa yleisöä omasta vastuustaan tapahtumassa. Yleisöltä ei Carmacin mukaan vaadita täyttä hiljaisuutta, vaan ainostaan golf- tai tennisotteluiden tapaan hurrausten ajoittamista oikein, esimerkiksi huikean väijytystapon vasta tapahduttua.

Katowicen turnauksessa faneja tullaan moneen otteeseen ohjeistamaan oikeista hetkistä hurraamiselle ja milloin odottaa hetkellisesti. Tapahtumassa tulee pyörimään asiasta muistuttavia videoita ja juontajat ohjeistavat myös yleisöä.

Uudet säännöt vaativat luottamusta yleisöön, mutta IEM:llä on myös keino muistuttaa asiasta faneja ja rangaista yleisöä vakavammista rikkomuksista. Käytössä on kuulemma australialaisen analyytikon Chad ”Spunj” Burchillin alunperin esittämä idea, jossa yleisön näytöiltä poistetaan hetkellisesti seinien läpi näkyvät pelaajamodelit. Tämä tekee pelin seuraamisesta inan hankalampaa, mutta mitätöi myös hyvin paljon mahdollisuuksia vaikuttaa peliin.

 

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Helena Kristiansson / ESL.