Huomattavan määrän kritiikkiä saanut uusi eSM avasi dialogin!

Huomattavan määrän kritiikkiä saanut uusi eSM avasi dialogin!

SEUL ry:n ja ESML:n uusi lehtolapsi eSM on saanut osakseen paljon kritiikkiä julkaisun myötä. Palaute on selkeästi otettu vastaan, sillä eSM on avannut dialogin Suomen e-urheiluskenen kanssa.

Uusi elektronisen urheilun Suomenmestaruussarja julkaistiin vain muutama viikko sitten, kun SEUL ry ilmoitti lyöttäytyneensä yheen ESML:n kanssa tarjotakseen Suomen e-urheiluskenelle pitkään odotetun monitasoisen sarjan. Suurimman huomion sekä panostukset saa luonnollisesti CS:GO, sillä peli on kaikkia muita huomattavasti suurempi niin pelaaja, kuin katsojamääriltä. CS:GO on myös nimenomaan se peli ja sarja, joka on kerännyt osakseen suurimman osan kritiikistä.

Lue myös: Suomen esports skenessä kuohuu – Miltä tulevaisuus näyttää?

Liiton sekä toimijan yhteistyötä sekä tapaa jolla asiat on hoidettu ei kuitenkaan otettu avosylin vastaan. Varsinkin SEUL ry sai osakseen valtavan määrän kritiikkiä sekä palautetta. Positiivisena seikkana voidaan kuitenkin nähdä se, että palaute on selkeästi otettu vastaan. Uusi eSM onkin nyt avannut dialogin Q&A uutisen välityksellä, jossa se vastaa osaan esitetyistä kysymyksistä.

Jos tweetti ei näy, voit katsoa sen täältä!

Tämä uutinen on loistava avaus ja ensimmäinen askel kohti avoimempaa toimintaa sekä dialogia toimijoiden sekä skenen välillä. Lisää hyvää on tulossa, sillä SEUL ry järjestää keskiviikkona 2. helmikuuta avoimen keskustelutilaisuuden jossa aiheesta kiinnostuneet pääsevät esittämään kysymyksiä sekä kommentteja liittyen eSM:ään sekä Suomen e-urheiluskeneen ylipäätään.

Edessä on vielä paljon kiviä käännettäväksi, mutta jokainen voi varmasti olla yhtä mieltä siitä, että uusi järjestelmä tuo mukanaan paljon kaivattuja rakenteita sekä mahdollisuuksia myös pienemmille seuroille ja uusille nuorille pelaajille.

Lue myös: ENCE varmisti Madenin signauksen FunPlus Phoenixista!

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.