Kahden miljoonan dollarin PUBG Global Invitational -tapahtuman kahden päivän mittainen TPP phase eli kolmannen persoonan vaihe on saatu päätökseen. 20 joukkueen joukosta maailman ensimmäisen TPP-mestaruustittelin sekä 400 000 dollarin voittopotin nappasi eteläkorealainen Gen. G Gold. Palkintopallille nousivat myös tapahtuman ainoan suomalaispelaajan, Samu ”Sambty” Kauppisen Team Liquid sekä Welcome to South Georgo.

Vaihtelevia suorituksia ja yllätysvoitto

Saksan Berliinissä pelattava kaksivaiheinen turnaus starttasi keskiviikkona Team Liquidin osalta erittäin vahvasti, sillä huolimatta vaikeasta alusta, joukkue onnistui voittamaan kaksi neljästä päivän aikana pelatusta ottelusta. Päivän päätteeksi he hävisivät pisteissä kuitenkin toiselle eteläkorealaisista Gen. G -joukkueista, Gen. G Blackille. Eteläkorealaiset eivät voittaneet ensimmäisen päivän otteluista ainuttakaan, mutta sijoittuivat kolmesti toiseksi, mikä nosti heidät yhteispisteissä kärkeen.

Turnauksen lopulta voittaneen Gen. G Goldin ensimmäisen päivän paras sijoitus oli vaatimaton neljäs sija, mistä syystä heidän voittonsa tuli yllätyksenä. Gold paikkasi vaisua keskiviikkoaan pelaamalla uskomattoman toisen päivän: he voittivat kaksi neljästä ottelusta ja sijoittuivat kerran toiseksi. Tällä välin Goldin sisarjoukkue Black teki aivan päin vastoin, sillä heidän pelinsä mureni täysin eikä heitä nähty enää edes kymmenen parhaan joukossa kuin kerran. Tämän johdosta heidän lopullinen sijoituksensa oli vasta kuudes. Myös Team Liquid ja ”Sambty” jäivät torstaina kauas edellisen päivän saavutuksista, mutta he nappasivat kuitenkin TPP-mestaruuden hopeasijaan riittävän määrän pisteitä.

PGI 2018 (TPP-vaihe) – Top 10
1. Gen. G Gold $400,000 3305 p.
2. Team Liquid $160,000 2635 p.
3. Welcome to South George $100,000 2595 p.