Jarek ”DeKay” Lewisin uuden raportin mukaan maaliskuussa alkaa uusi 12 joukkueen CS:GO-liiga, jossa pelataan kolme LAN-turnausta sekä LAN-finaali per kausi.

Liigaan pääseminen maksaa joukkueille 2 miljoonaa dollaria, jolla he saavat osuuden liigan omistuksesta. Liigan nimen huhutaan olevan ”B Site”, mutta ei ole varmaa tuleeko tämä olemaan liigan lopullinen nimi.

Yhtiö B Site Inc joka liigaa pyörittää, on perustettu heinäkuussa 2019. Useiden lähteiden mukaan Cloud9 sekä Immortals Gaming Club joka omistaa joukkueen MIBR, ovat olleet mukana liigan kehityksessä.

Liigassa pelattaisiin aina kuukauden mittainen kausi, jota seuraa finaali. Ensimmäisen kauden olisi tarkoitus alkaa maaliskuussa 2020. Kauden kolme turnausta pelattaisiin LAN:ssa ja joukkueet saisivat voitoistaan pisteitä. Kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa tästä finaaleihin. Ensimmäinen finaali pelattaisiin Euroopassa, mutta finaalien ja perus liigakausien pelaaminen vaihtelisi Pohjois-Amerikan sekä Euroopan välillä joka kaudella.

Liigaan osallistuvat joukkueet saavat pelata myös muissa turnauksissa ja tapahtumissa, mutta liigan odotetaan menevän päällekkäin ESL Pro -liigan kanssa. Molempien liigojen pelaaminen ei täten ole joukkueille mahdollista, mahdollisien aikatauluongelmien vuoksi.

DeKayn raportin julkaisun jälkeen Astraliksen IGL Lukas ”gla1ve” Rossander twiittasi, ettei Astralis ole vielä varma mitä liigaa he tulevat vuonna 2020 pelaamaan. Hän kertoi kuitenkin molempien, B Site sekä ESL Pro -liigojen olevan mahdollisuus.

Joka vuosi pelataan kaksi B Site -liigan kautta, joissa molemmissa on miljoonan dollarin palkintopotti. Kymmenen joukkuetta maksaa 2 miljoonan sisäänpääsymaksun, ja he saavat omistusosuuden liigasta, sekä osuuden myyntituloista. Kaksi joukkuetta pääsee liigaan aina karsintojen kautta, mutta he eivät saa osuutta liigasta tai tuotoista. Karsiutuvien joukkueiden ei toisaalta tarvitse maksaa 2 miljoonan dollarin sisäänpääsymaksuakaan.

Lähteet: DBLTAP, Kuva: Wikipedia – MLG Columbus