Huhu: BLAST aikoo sallia pelaajavaihdot puoliajoilla

© Kuva: BLAST

Tanskalainen Counter-Strike turnausorganisaattori BLAST aikoo muuttaa sääntöjään, kertoo toimittaja Jarek ”DeKay” Lewis uudessa raportissaan.

Raportin mukaan BLAST sallisi jatkossa pelaajien vaihtamisen otteluiden puoliajoilla. Nykyään pelaajien vaihtaminen on jo sallittu karttojen välissä. Yksikään joukkue ei ole sääntöä kuitenkaan turnauksissa hyödyntänyt. Tämä johtuu luultavasti siitä, että suurimmalla osalla joukkueista on vielä viiden miehen kokoonpanot.

Nykyisen säännön mukaan, BLAST Premier sallii joukkueiden ilmoittaa otteluihin kaksi sijaispelaajaa, jotka voidaan vaihtaa kentälle karttojen välissä – kunhan kokoonpano sijaisineen on ilmoitettu vähintään 10 minuuttia ennen ottelun alkua.

Jää nähtäväksi hyödyntävätkö joukkueet sääntömuutosta tulevaisuudessa. Joukkueet kuten Astralis ja ENCE ovat laajentaneet kokoonpanojaan yli viiteen mieheen. Astraliksen valmentaja Danny “zonic” Sørensenin mukaan laajennuksen tarkoituksena on kuitenkin tarjota pelaajille mahdollisuutta levätä, ei tehdä pelaajavaihtoja kesken otteluiden.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r