HenryG avautui CS:GO-pelaajien palkoista ja omiin pelaajiin kohdistuneista negatiivisista kommenteista, jotka ovat liittyneet CS:GO:n palkkakeskusteluihin.

Viime vuoden lokakuussa Cloud9 julkisti uuden eurooppalaisen CS:GO-kokoonpanonsa, joka tunnetaan nimellä ”The Colussus”. Muihin CS:GO-joukkueisiin katsottuna, Cloud9 teki tempun, jota muut eivät ole tehneet, sillä organisaatio ilmoitti pelaajiensa sopimuksien arvot.

CS:GO-yhteisö on jo monta vuotta pyytänyt organisaatioita julkaisemaan pelaajien palkkatulot ja sopimukset, mutta se ei ole CS:GO-maailmassa niin yksinkertaista.

Cloud9 toimii hyvänä esimerkkinä siinä, että mitä huonoa palkkojen julkistamisesta voi syntyä.

Joukkueesta odotettiin todella paljon, sillä palkat ovat ”hintavia”, ja tämäkin koostuu lähinnä siitä, että aikaisemmin kenenkään pelaajien palkkoja ei ole ilmoitettu organisaatioiden toimesta julkisesta. Tämä on luonut joukkueelle ison paineen onnistua, vaikka he eivät ole maailman parhaiten palkattuja CS:GO-pelaajia.

HenryG vastaa Cloud9-joukkueeseen kohdistuneisiin palkka- sekä vihakeskusteluihin

Cloud9:n manageri Henry ”HenryG” Greer otti Twitterissä kantaa joukkueensa pelaajiin kohdistenuisiin odotuksiin.

Fanit ovat odottaneet Cloud9:lta suuria tuloksia, mutta joukkueen alkutaival on ollut vaikea ja kokoonpanomuutoksiakin on jo nähty.

Cloud9 hävisi DreamHack Masters Spring 2021 -turnauksen suljetuissa karsinnoissa VOYVODA-joukkueelle, jonka jälkeen e-urheilutoimittaja Jake Lucky selitti oman näkökantansa CS:GO-pelaajien palkoista ja käytti esimerkkinä Cloud9:a.

Mielestäni on paljon syitä, miksi joukkueet ja organisaatiot eivät halua paljastaa pelaajien palkkoja ja buyouteja. Yksi heistä tietää todennäköisesti kuinka paljon vihaa tulee, varsinkin jos he maksavat pelaajilleen erittäin hyvin, mutta eivät onnistu. Cloud9 on esimerkki yksi, Lucky kirjoitti Twitterissä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

HenryG uudelleentwiittasi Luckyn twiitin ja halusi avata myös omalla tavallaan kyseistä tapausta.

– En vieläkään ymmärrä tätä kertomusta, että olemme jotenkin roistoja, kun korvaamme pelaajillemme komeasti. Ainoa syy, miksi tiedätte luvut, joista muistutatte päivittäin, on se, että yritämme luoda paremman pelikentän CS:GO-ammattilaisille, HenryG kertoi.

– Ja ihmettelet, miksi muut organisaatiot/GM:t eivät ole avoimia heidän tulevaisuuden suunnitelmistaan. Voin vain luvata, että meillä ei ole CS:GO:n kalleimpia palkkoja pitkällä otteella. Olemme kirjaimellisesti ”ainoa” tiimi, jonka palkat tiedät, hän jatkoi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.