HAVU Gaming tavoittelee pääsyä Counter Strike: Global Offensiven kirkkaimpiin valoihin. TOP 20 sisäpuolella oleminen vaatii pientä hienosäätöä ja uusien karttojen haltuunottoa.

Suomalainen CS:GO-joukkue HAVU näytti viime vuonna, mihin he ovat kykeneväisiä. Parhaimmillaan joukkue nousi jopa HLTV:n rankingin sijalla 27, mutta tällä hetkellä sijoitus on tipahtanut 12 pykälää alemmas sijalle 39.

HAVUn kapteenin Eetu ”SAW” Sahan mielestä joukkueen avain TOP 20 -joukkueiden joukkoon on selvä.

– Isoin juttu tällä hetkellä on karttavalikoiman läpikäynti, pitäisi saada oikeasti enemmän karttoja, missä pystytään pärjäämään korkeammalla tasolla, Saha kertoi.

HAVun karttavalikoima on hieman vajavainen. Joukkue on esiintynyt kolmessa kartassa todella hyvin, mutta se ei riitä, sillä karttojen monipuolinen osaaminen on todella isossa roolissa, mitä korkeammalle tasolle noustaan.

– Dust2, Nuke ja Train on ne kolme karttaa, jossa ollaan pelattu hyvin. Pitäisi saada lisää karttoja haltuun, jotta pystytään pärjäämään paremmalla tasolla.

Korjattavaa löytyy myös ihan perusjutuista.

– Pienet virheet, joita tehdään pelissä, pitäisi puhua ja käydä läpi, joukkueen kapteeni SAW painottaa.

Isoimpana tavoitteena joukkueella on vuodelle 2020 pääsy pääturnauksiin.

– Tottakai Majorit. Kaikki haluaa sinne, mutta on jotain pienempiäkin turnauksia, jotka on hyviä välitavoitteita.

Keskiviikkona joukkueella on luvassa tärkeä ja mielenkiintoinen ottelu. HAVU kohtaa United Master Leaguen semifinaalissa Sproutin. Turnauksen palkintopotti on 90 000 dollaria, josta HAVU on jo kuitannut 10 000 dollarin rahasumman. Turnauksen voittaja nappaa 50 000 dollaria.

HAVU lähtee koitokseen hyvillä ennakkoasetelmilla. Sproutin kokoonpano on juuri vaihtunut kahden pelaajan osalta, joten tiimikemia ei varmasti ole parhaimmillaan.