Dreamhack Open Rotterdam 2019 -turnaus käynnistyy perjantaina ja mukana nähdään suomalaisväriä, kun HAVU pääsi Euroopan karsintojen kautta huipputurnaukseen mukaan.

Lisämielenkiintoa turnaukseen tuo ryhmä nimeltä Besiktas. Joukkue koostuu naisista ja se tuo melkoisesti lisäarvoa turnauksen katsottavuuteen, sillä tällaisella tasolla naisjoukkue nähdään todella harvoin pelaamassa miesten peleissä.

Besiktas pääsi turnaukseen mukaan voitettuaan naisille järjestetyn DreamHack Showdown Valencia 2019 -turnauksen.

HAVUn mahdollisuudet

Isoimpana ennakko suosikkona turnaukseen lähtee eittämättä Major-turnauksessa toiseksi sijoittunut AVANGAR.

HAVUn mahdollisuudet turnaukseen on hyvät, sillä monella joukkueella on ollut vaikeuksia, mutta pärjääminen vaatii suomalaisjoukkueelta täydellistä suorittamista.

CR4ZY menetti kaksi pelaajaansa, kun Nemanja ”huNter” Kovač ja Nemanja ”nexa” Isaković siirtyi G2:en riveihin.

Myös Heroicilla on ongelmia kokoonpanon kanssa. Joukkueen tähtipelaaja Benjamin ”blameF” Bremer siirtyi syyskuun lopulla Complexity Gamingin riveihin ja hänen tilalleen tuli tanskalaispelaaja Casper “cadiaN” Møller.

DreamEaters organisaatio riitautui kokoonpanonsa kanssa ja pelaajat päättivät, etteivät edusta organisaatiota turnauksessa. Joukkue pelaa turnauksen ilman organisaatiota. Tämä vaikuttaa myös varmasti viikonlopun otteluihin.

HAVUn peli näyttää tällä hetkellä hyvältä ja joukkueella on hyvät lähtökohdat lähteä haastamaan kovemman tason joukkueita. Varsinkin, kun monella joukkueella on ollut lähiaikoina olennaisia muutoksia kokoonpanoissa.

Suomalaisten tavoite on mielestäni päästä lohkovaiheesta läpi ja siihen on myös hyvä mahdollisuus CR4ZYn kokoonpano muutosten myötä.

CR4ZYn lisäksi HAVUN lohkossa pelaa Asterion ja forZ

HAVU aloittaa koitoksensa Rotterdamissa perjantaina kello 17:30, kun B-lohkon avausottelussa vastaan asettuu CR4ZY.

Dreamhack Open Rotterdam 2019

Aikataulu: 18.10.2019-20.10.2019

Palkintopotti: 100,000 dollaria

Kuvalähde: Liquipedia