Kilpapelaaminen on ollut osa Puolustusvoimien Urheilukoulun lajivalikoimaa jo vuodesta 2017 asti. Pelaamista ei enää nähdä edes kovin kaukaisena osana palvelusta, sillä osa armeijassa tapahtuvista harjoituksista suoritetaan jo nykyisin simulaattoreiden avulla.

Esimerkiksi maavoimilla on käytössä simulaattoriavusteinen kolutusjärjestelmä, joka muodostuu kaksipuoleisen taistelun simulaattorista ja virtuaalikoulutusympäristöstä. Tästä syystä kilpapelaajat nähtäisiin varmasti mieluisena osana Urheilukoulun uusia tulokkaita.

Haku Puolustusvoimien Urheilukouluun on siis käynnissä ja hakemukset tulee lähettää ennen 28. helmikuuta. Urheilukoulun tehtävänä on mahdollistaa systemaattinen valmennus ja harjoittelu sotilaskoulutuksen ohessa. Päivittäin urheilijoille on varattu noin 2-8 tuntia aikaa valmennukseen.

Urheilijat palvelevat yhteensä 165 vrk tai 357 vrk. Palveluksen aikana heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Osalla on myös mahdollisuus päästä reserviupseerikoulutukseen.

Kriteerit hakemiselle ovat tiukat. Hakijan tulee edustaa kansallista tai kansainvälistä huippua omassa ikäluokassaan.

Sähköisen hakemuksen Urheilukouluun voit tehdä täältä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli