HAVU joutui taipumaan Gambitille Pinnacle Cupin finaalissa kartoin 2-1, mutta suomalaisjoukkue onnistui päättämään venäläisjoukkueen huikean putken Miragessa.

Gambit voitti ensin HAVUn valitseman Trainin lukemin 16-8 ja puolestaaan HAVU Miragen lukemin 16-10. Ratkaisevana karttana nähtiin Overpass, jonka Gambit vei lukemin 16-7.

Venäläisjoukkueen AWP-tähti Dmitry ”⁠sh1ro⁠” Sokolov oli jälleen aivan jäätävässä tikissä avauskartassa, kun nuorukainen latoi tulostaululle 29 tappoa ja kahdeksan kuolemaa.

Jopa HAVUn sometyöntekijä huomasi sh1ron ylivoimaisuuden ja twiittasi asiasta hieman pilke silmäkulmassa. Twiitin, jonka HAVU julkaisi, on käytetty aiemmin eri organisaatioiden toimesta.

– Sh1ro on ammattitaitoinen pelaaja, mutta se ei ole normaalia, tämä on järjetöntä. Heidän on tarkistettava hänen tietokone ja peli, HAVU twiittasi heti ensimmäisen kartan hävittyään.

sh1ro skilled player but that is not normally, This very very insane....They need to check him pc and game

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Gambitin putki katki

Seuraavana matkattiin Gambitin todella vahvaan Mirageen. Venäläisjoukkue ei ollut hävinnyt viimeisen kolmen kuukauden aikana ainoatakaan Mirage-karttaa, joka vei Gambitin melkoiseksi ennakkosuosikiksi. Gambit on voittanut Miragessa muun muassa Natus Vinceren, Team Spritin ja Virtus.pro. HAVU ei voittoputkesta välittänyt ja laittoi tulostaululle heti ensimmäiseltä puoliskolta melkoiset tulokset, kun suomalaisjoukkue juhli ensimmäistä puoliskoa lukemin 11-4.

HAVUlla ei näyttäny olevan sen suurempia vaikeuksia toiseltakaan puolelta, kunnes peli saaatiin jälleen taas rullaamaan. HAVU viimeisteli karttavoiton nimiinsä lukemin 16-10.

Viimeisenä nähtiin Overpass, jossa Gambit meni jälleen omia menojaan. Ensimmäinen puolisko päättyi venäläisjoukkueelle lukemin 12-3, eikä hyökkäyspuoleltakaan näyttänyt olevan vaikeuksia. Gambit juhli turnausvoittoa voittamalla Overpassin lukemin 16-5.

Turnauksesta ainoastaan kaksi parasta palkittiin ja sen myötä Gambit nappasi ykköspalkinnoksi 80 000 dollaria ja HAVU sai tällä kertaa tyytyä 20 000 dollariin.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Artikkelikuva: HAVU