League of Legendsin vuoden 2019 MM-kultaa voittaneen FunPlus Phoenixin pelaaja Zhou ”Bo” Yang-bo on myöntänyt osallistuneensa menneisyydessä sopupelien järjestämiseen.

FunPlus Phoenixin (FPX) jungle-pelaaja Zhou ”Bo” Yang-bo on tunnustanut osallistuneensa sopupelien järjestämiseen LoL Development -liigassa pelatessaan. Bon mukaan, hänet pakotettiin rikkeeseen.

Tunnustuksen seurauksena, on FPX penkittänyt Bon siihen saakka, kunnes asiaa tutkiva viranomainen julkaisee tuomionsa. Bo sekä organisaatio ovat sitoutuneet auttamaan asian tutkinnassa.

Toistaiseksi, on mahdoton ennustaa tunnustuksesta aiheutuvia seuraamuksia. Vaikkakin Bo tunnusti rikkeen, voi se tuoda suuria ongelmia niin hänen ammattiuransa jatkolle, sekä hänen aikaisemmalle organisaatiolleen eStarille.

Tämä ei ole myöskään ensimmäinen kerta kun sopupelit ovat nousseet otsikoihin Kiinan e-urheiluskenen huipputasolla. Viimeksi tammikuussa, asetti Valve Dota 2 -pelin MM-kultajoukkue Newbeelle ja sen pelaajille elinikäisen pelikiellon.

Lue lisää: Valve antoi Dota 2:n MM-kultajoukkueelle elinikäisen pelikiellon

Linda Pro League 🦦

@iCrystalization
FPX Bo Match-Fixing Announcement

After much public discussion, FPX Bo reported himself to the organization and told them he was coerced into match-fixing while in the LDL.

FPX has reported him to League officials, and also suspended him until further notice from said officials.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Artikkelikuva: FunPlus Phoenix