FunPlus Phoenix on noussut Worlds 2019 -turnauksen mestariksi

Kiinalainen FunPlus Phoenix on voittanut League of Legends: World Championship -turnauksen. Pariisissa pelatussa loppuottelussa joukkue kaatoi G2 Esportsin puhtain lukemin 3-0.

Finaalin MVP:ksi nousi Gao ”Tian” Tian-Liang, mutta näyttäviin tuloksiin pystyi myös Lin ”Lwx” Wei-Xiang. Lwx on nimittäin ensimmäinen pelaaja, joka on selvinnyt Worlds-turnauksen finaaliottelusta kuolematta kertaakaan.

FPX palkittiin näyttävän Summoner’s Cup -pystin lisäksi yhteensä 834 375 dollarin palkintopotilla. Kyseessä oli toinen kerta perätysten, kun Kiina onnistui kaappaamaan pelin MM-tittelin itselleen. Voitto oli myös siinä mielessä merkittävä, että vuoden 2020 Worlds-turnaus järjestetään Kiinassa.

Puolestaan FPX:n pelaaja Kim ”Doinb” Tae-sang paljasti ottelun jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että hän harkitsee vetäytymistä kilpapelaamisen parista. Uutinen ei tule täytenä yllätyksenä, sillä tätä ennen Doinb kommentoi ESPN:n haastattelussa, että hän pyöritteli jo vuoden alussa samanlaisia ajatuksia mielessään. Kuitenkin hänen vaimonsa Li ”Umi” Youzi sai hänet vielä jatkamaan pelaamista.

Lähde: Dot Esports, Liquipedia, Kuva: Michal Konkol / Riot Games