Fortnite-turnaus peruttiin kesken pelin grieffaajien takia – jaossa olisi ollut 3000 dollaria

Huippunimiä mukaan saanut Fortniten Vanish Cup -sooloturnaus peruttiin kesken kaiken, koska osan pelaajista huomattiin käyttäytyvän omituisesti ja pelaavan tiiminä.

Verkossa pelattavaan Vanish Cup -kutsuturnaukseen oli saatu mukaan pelin ehdottomia kärkipelaajia, muun muassa Kyle ”Bugha” Giersdorf, Timothy ”Bizzle” Miller, Cody ”Clix” Conrod ja Rocco ”saf” Morales. Yksilöinä pelattavassa Solos turnauksen palkintopoolissa olisi ollut jaossa 3000 dollaria.

Turnauksen alkupuolella kaikki näytti sujuvan mainiosti ja Cody ”Clix” Conrod sekä Jonathon ”Nittle” Weinman näyttivät muodostuvan voittajasuosikeiksi. Pelialueen huvetessa Vanish Cupin toimitsijat huomasivat kuitenkin kolmen pelaajan kerääntyneen samaan rakennukseen ja pelaavan yhdessä. Kolmikko oli ilmeisesti myös muilla tavoin häirinnyt muiden rehellisten pelaajien pelaamista ottelun aikana.

Peli keskeytettiin hetkellisesti yhdessä pelaavien pelaajien takia ja selostajat ilmoittivat, että ensimmäinen erä pelataan uudelleen. Hetken kuluttua selostajapari Arten ”Ballatw” Esa and Shayan ”ShyoWager” Shehryar kuitenkin ilmoittivat, että turnausta tullaan lykkäämään tai jopa perumaan kokonaan.

Turnauksen järjestäjät pahoittelivat tapahtunutta ja lupasivat selvittää huijanneiden pelaajien henkilöllisyydet. Sen sijaan, että järjestäjät olisivat lykänneet turnausta sellaisenaan, he kertoivat aikovansa järjestää sen uudelleen parempana ja isommalla palkintopotilla.

Tiedotteessaan he kertovat myös olevansa erittäin pettyneitä Epic Gamesin tarjoamiin työkaluihin, joilla järjestää kyseisen kaltaisia turnauksia. He kertoivat myös olevansa yleisesti tyytymättömiä Epicin suhtautumiseen kolmannen osapuolen epävirallisiin turnauksiin.

Selostaja Arten ”Ballatw” Esa antoi myös täyslaidallisen omaa mielipidettään Epic Gamesin ottelutyökaluista, sekä hankaluuksista moderoida turnauksia.

Erityisen ikävää kolmansien osapuolien turnausten hankaluudet ovat Fortniten maineen kannalta, sillä massiivisen suositulla pelillä on mahdollisuudet pärjätä kilpailussa isojen kilpapelien kanssa. Epic ampuu kuitenkin itseään jalkaa pelaajien ja turnausten epäreilulla kohtelullaan.

Lähde: Dexerto.com.

Kuva: Vanish Cup.