FIFA-pelaaja sai ikuiset bannit ja syynä oli rasismi jalkapallolegenda Ian Wrightia kohtaan.

18-vuotias Patrick O’Brien sai maistaa EA Sportsin bannivasaraa, sillä hän sai FIFA-pelikiellon, joka kestää koko elämän. Syynä on rasismi entistä Arsenalin hyökkääjää Ian Wrightia kohtaan.

Patrick O’Brien lähetti toukokuussa 2020 Instagramissa 20 viestiä täynnä rasismia Ianille, sillä hän koki Wrightin pelanneen huonosti FIFA 20 -pelissä.

Patrick pelasi FIFA Ultimate Team -pelimuotoa ja omasi Ian Wrightin ICON-kortin.

Jostain erikoisesta syystä FIFA-pelaaja koki virtuaalisen Ianin mokien olevan niin isoja, että hän päätti lähettää rasistisia haukkumisia Instagramin kautta.

Uutissivusto The Loadout kertoo, että Patrick tunnusti syyllisyytensä oikeudessa viime kuussa. Tuomari ei kuitenkaan tuominnut häntä, sillä teini oli osoittanut merkittävää katumusta. O’Brien lahjoitti 500 euroa Irish Network Against Racism -järjestölle ja tarjosi Wrightille kirjallisen anteeksipyynnön.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

EA Sports on taistellut rasismia vastaan ja lisäsi peliin ”No room for racism” -paidat.

– Ian Wright kuuluu EA Sports -perheeseemme. Arvostamme suuresti hänen kumppanuutta ja tukeaan, sekä haluamme myös hänen tietävän, että hänellä on meidän tukemme.

– Viime vuonna Ian joutui kauhean, rasistisen sanallisen hyökkäyksen kohteeksi pelaajan toimesta, joka hävisi FIFA 20 -ottelun. Tätä pelaajan käyttäytymistä ei hyväksytä millään tasolla emmekä siedä sitä, David Jackson kertoi Eurogamerille.

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Lue myös: HLTV julkaisi uuden ja odotetun ominaisuuden – joukkuesivuilta löytää nyt täyden kokoonpanon!