Faze Clan on kruunattu BLAST Pro Series Copenhagen 2019 -turnauksen mestariksi. Turnaus pelattiin Kööpenhaminan Royal Arenalla.

FaZe voitti Ninjas in Pyjamasin intensiivisessä finaalissa 2-0 tuloksella, ja hävisi koko turnauksessa vain yhden kartan Team Liquidille 5-16.

Finaali alkoi NiP:in karttavalinnalla Nukessa. Hävittyään pistoolikierroksen FaZelle, ruotsalaiset kasasivat itsensä ja pääsivät 6-2 johtoon T-puolella. FaZe ei kuitenkaan muutamasta kierrostappiosta hetkahtanut ja pelasi loput puoliskon erät varman näköistä peliä, joka päättyi tulokseen 7-8.

CT-puolelle päästyään, NiP otti viisi kierrosta putkeen ennenkuin FaZe sai yhden kierrosvoiton taululle. NiP ei kuitenkaan vielä murtunut ja vei pelin varman näköisenä tilanteeseen 15-8. FaZe sai kerättyä jostain kuitenkin itseluottamusta, ja puski pelin vielä tasalukemiin 15-15 pakottaen pelin jatkoajalle. Vaikka NiP sai jatkoajan ensimmäiset kaksi kierrosta nimiinsä, murtui ruotsalaisjoukkue viimein FaZen otettua neljä peräkkäistä kierrosvoittoa putkeen. Jatkoaika päättyi FaZen voittoon 19-17.

Seuraavana pelattiin FaZen karttavalinta Dust2. NiP vei ensimmäisen pistoolikierroksen T-puolella, mutta FaZe vastasi tähän ”kosto-ostolla” voittaen seuraavan kierroksen. CT-puolella pelaava FaZe otti nopean 5-1 johdon ennenkuin NiP pääsi takaisin peliin. Kuusi peräkkäistä kierrosvoittoa NiP:ille ja ruotsalaisjoukkue oli taas johdossa. FaZe keräsi itselleen vielä kolme kierrosvoittoa, päättäen ensimmäisen puoliskon numeroin 8-7.

CT-puolelle päästyään, NiP näytti valmiilta viemään vastustajansa karttavalinnan omiin nimiinsä, neljällä peräkkäisellä kierrosvoitolla. FaZe kuitenkin sai T-puolen pelistään otteen, ja tasoitti pelin tilanteeseen 11-11. Finaalivoiton liukuessa NiP:in käsistä, saivat he vielä yhden kierroksen päästääkseen taas johtoasemaan. Päättäväinen FaZe Clan otti kuitenkin loput pelin kierroksista omiin nimiinsä. Peli päättyi turnauksen MVP Nikola ”NiKo” Kovačin ja Marcelo “coldzera” Davidin yllättävään 2v5 voittoon, päättäen kartan 16-12 tulokseen.

FaZe Clan lunasti voitosta itselleen 125 000 dollaria.

FaZe Clan pelaa seuraavan kerran lavalla 7. marraskuuta alkavassa IEM: Beijing -turnauksessa, jossa kilpailee myös suomalainen ENCE.

Kuvat: BLAST Pro Series Copenhagen