Fakerin penkitys toi tappouhkauksia T1:n työntekijöille – joukkuepomo harkitsee oikeustoimia

© Kuva: Riot Games

Heinäkuun 30. päivä e-urheiluorganisaatio T1 nosti nousevan League of Legends -tähden Lee ”Clozer” Ju-hyeonin aloituskokoonpanoonsa. Nuori lupaus sijoitettiin korvaamaan pelin yhtenä kaikkien aikojen parhaana pelaajana pidetty Lee ”Faker” Sang-hyeok.

Muutos tuntui olevan joillekin Fakerin faneille liikaa, sillä pian tämän jälkeen, alkoivat organisaation työntekijät saada tappouhkauksia sosiaalisessa mediassa.

T1:n toimitusjohtaja Joe Marsh päätyi 9. elokuuta antamaan virallisen lausunnon uhkauksia koskien, jossa hän kertoi aloittavansa oikeustoimet, elleivät häiriköt jätä organisaatiota ja sen työntekijöitä rauhaan.

Marsh kertoi työntekijöidensä terveyden olevan organisaation ykkösprioriteetti, ja vaikka hänen mukaansa kritiikki on ammattipelaamisen piirissä tervetullutta, ei vihapuheelle saatika tappouhkauksille ole siellä tilaa. Tästä olemme varmasti kaikki samaa mieltä.

On myöskin harmittavaa huomata, ettei tämä ei ole ensimmäinen kerta kun e-urheilun parissa on nähty vastaavanlaisia ongelmia.

Kesäkuussa Chaos Esports Clubin 16-vuotiaalle CS:GO-pelaaja Nathan ”leaf” Orfille lähetettiin useita tappouhkauksia brasilialaisfanien toimesta, jotka väittivät leafin huijanneen ottelussa MIBR:iä vastaan.

Lue lisää: Rasismia, fanien käyttämistä aseina, tiimikavereiden kiusaamista – MIBR on kovan kritiikin kohteena

Myös Fortnite-pelin kilpaskenessä nähtiin viikko sitten vastaava tilanne, pelaajan paljastettua joukkuekaverinsa huijanneen Bugha Cup Finals -turnauksessa.

Lue lisää: Fortnite-huijari joutui poistamaan sometilinsä – tappouhkauksia ja nimittelyä

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.