Evil Geniusesin CS:GO-kokoonpano on ollut yksi alkuvuoden suurimmista pettymyksistä. Kolme Major-voittajaa saman katon alle saattanut projekti voi hyvinkin olla jo päättymäisillään.

Rosteri on kokenut valtaisia pettymyksiä. Uusi kokoonpano on ehtinyt pelaamaan viisi eventtiä, mistä peräti neljässä joukkue on jäänyt viimeiselle sijalle. PGL:n Majorien RMR-karsinta on ainoa turnaus, missä joukkue ei ole löytynyt täysin pohjalta, joka ei tosin auta, sillä EG ei onnistunut varmistamaan paikkaa toukokuun major-turnauksesta.

EG:n toimitusjohtaja Nicole LaPointe Jameson twiittasi joukkueen surkean ESL Pro League -runin jälkeen organisaation olevan valmis tekemään muutoksia.

EG Nicole LaPointe Jameson

@totheLaPointe
Disappointing finish in CS:GO today - I'm sorry to all the fans...we are not complacent with these results and are committed to making changes to improve!

Thanks for your continued support. 💙

EG on uudella kokoonpanollaan pelannut yhteensä 44 karttaa, mistä on irronnut vain 16 voittoa. Cloud9:n Major-voittaja-coren yhteen tuonut EG on tiukan paikan edessä, sillä klassisesti ajateltuna Majorien jälkeen starttaa yleensä edes jonkinmoinen rosterimylly, ja vapaana saattaa olla huipputason pelaajia. Kysymys kuuluukin: Kuka/ketkä saa lähtöpassit?

Tilastojen valossa koko joukkue on suorittanut tasaisen heikosti, mikä saattaa viitata koko rosterin uudelleen rakentamiseen. Jacky ”Stewie2K” Yipin johtamiskyvyistä on paljon kysymysmerkkejä ilmassa, ja henkilökohtaisesti ajateltuna, olisi muutokset aloitettava juurikin IGL:n tontilta.

Tsvetelin ”CeRq” Dimitrov ja Vincent ”Brehze” Cayonte eivät ole lähelläkään vanhaa tasoaan, eivätkä ole todella pitkään aikaan pystyneet pelaamaan tarpeeksi hyvin. Kriittisiä rooleja pelaavat ”tähtipelaajat” laahaavat tällä hetkellä alle 1,00 ratingin tilastoilla EG:n hännillä.