Worlds 2021 siirtyy Kiinasta pois koronatilanteen takia. Eurooppa kutsuu League of Legendsin huipputapahtumaa.

League of Legendsin maailmanmestaruuskilpailut on LoL-kauden huipennus ja Riot Games ilmoitti, että turnaus siirtyy pois Kiinasta koronapandemian takia. Ilmoitus tehtiin Youtubeen LoL Esportsin kanavalle videon muodossa ja työntekijä John Needham kertoi aiheesta lisää.

– Olemme ylpeitä, että saimme saavutettua loistavan Worlds 2020 -turnauksen Kiinassa ilman tartuntoja ja rikoimme katsojaennätyksiä. Luulimme, että 2020 Worlds olisi ollut vaikein järjestämämme turnaus, sillä rokotteita on alettu jakamaan tämän vuoden puolella, niin oletimme paluuta normaaliin, mutta valitettavasti näin ei ole käynyt. Koronan delta-variantin takia matkustusrajoitteet sekä turvallisuusprotokollat ovat vielä monimutkaisempia, mitä ne olivat vuonna 2020.

– Valitettavasti olemme tulleet siihen pisteeseen, että on äärimmäisen vaikeaa taata, että karsitut joukkueet ja niiden parhaat pelaajat voivat osallistua Worldsiin tänän vuonna. Tämän takia olemme tehneet vaikean päätöksen siirtää MM-kisat Kiinasta Eurooppaan, John Needham kertoo.

Maata tai kaupunkia ei ole vielä kerrottu julkiseksi. Riot Games on järjestänyt LAN-turnauksen Islannissa ja tuleva Masters 3 -turnaus pidetään Saksassa.

Videon näet tästä.

Lue myös: Tässä ovat Valorantin Berliinin LAN-turnauksen joukkueet

Ota eurheilu.org haltuun myös Twitterissä!