League of Legendsin European Championship eli LEC starttaa huomenna G2:sen ja MAD Lionsin kohtaamisella. Sarjan formaattiin on kuitenkin tullut muutoksia vuoden 2020 kaudelle.

Viikonloppuna nähdään taas eurooppalaista huipputason LoLia kymmenen matsin verran, kun LEC:n uusi kausi lähtee liikkeelle. Liigan runkosarja pelataan edelleen samoin kuin aiemminkin, eli jokainen joukkue kohtaa kaikki vastustajat kahdesti ja tämän jälkeen kuusi parasta etenevät playoff-peleihin.

Playoff-pelien formaattia on kuitenkin tänä vuonna uudistettu. Kevään kierroksen jälkeen neljä parasta pääsevät ”voittajien kaavioon”, jossa ykkösjoukkue saa valita vastaansa joko kolmanneksi tai neljänneksi tulleen joukkueen. Kakkosjoukkue pelaa näistä jäljelle jäänyttä vastaan. Joukkueet sijoituksilla viisi ja kuusi pelaavat heti vastakkain alemmassa kaaviossa. Tämän jälkeen homma muuttuu hieman monimutkaisemmaksi, mutta onneksi Riot Games tarjoaa erittäin kätevän videon asian selkeyttämiseksi:

Myös Championship pisteiden jakaantuminen on uudistettu, ja siitä voi lukea tarkemmin Riotin virallisesta blogi-kirjoituksesta. Uudistusten taustalla on halu antaa myös kevään turnaukselle painoarvoa ja varmistaa, että oikeasti vahvimmat joukkueet pääsevät yrittämään Worlds-turnaukseen karsiutumista. Uudistuksilla on myös päästy nyt turhaksi jääneistä Regional -karsinnoista eroon.

 

Lähteet: Riot Games, TheLoadout.com.

Kuva: Woohae Cho / Getty Images.