Valve on antanut seitsemälle CS:GO-organisaatiolle viisi kuukautta aikaa ratkaista eturistiriitansa, kertoo HLTV uudessa raportissaan.

Eturistiriidalla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilöllä tai organisaatiolla on useat intressit, rahalliset tai muut, joista yksi saattaa mahdollisesti korruptoida motivaation tai päätöksentekokyvyn kyseiseltä henkilöltä tai organisaatiolta. Wikipedia

MIBR, FaZe Clan, Evil Geniuses, Ninjas in Pyjamas, sekä myös suomalainen ENCE kuuluvat eturistiriidassa oleviin joukkueisiin. Suurin eturistiriita tulee kuitenkin brasilialaisen Yeah:n kohdalla, joka on seuraavien pelaajien/valmentajien omistama joukkue: Epitacio ”TACO” de Melo ja Ricardo ”dead” Sinigaglia (MIBR), Marcelo ”coldzera” David (FaZe Clan), Wilton ”zews” Prado (Evil Geniuses).

Lue myös: ESL Pro Leaguen karsinnat alkavat – HAVUlla ja OG:lla edessään näytönpaikat

Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund puolestaan pelaa Dignitaksessa, mutta omistaa osuuden Ninjas in Pyjamasista. Suomalaisten kohdalla ex-pro Tomi ”lurppis” Kovanen omistaa puolestaan osuudet ENCEstä ja Immortals Gaming Clubista, joka on MIBR:n emoyhtiö.

Kaikilla seitsemällä joukkueella on seuraavaan marraskuun Major-turnauksen asti aikaa hoitaa eturistiriidat pois päiväjärjestyksestä. Tämä on edellytyksenä 2 miljoonan dollarin turnaukseen osallistumiselle.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Cooper Neill/Getty Images