Foxnews.com on käsitellyt eUrheilun kasvua ja sen mahdollisuuksia tulla globaaliksi bisnekseksi. Tässä lajissa pelaajat eivät käytä mailoja, tai tee maaleja vastustajan maalivahdin ohi, eUrheilusta on kuitenkin tullut maailmanlaajuisesti seurattu urheilulaji. Pelit ovat hyvin saman tyyppisiä, kuin nykyisin vahvasti näkyvillä olevat ammattilaisurheilun lajit tv-lähetyksissä, sekä myös taloudellisissa tuloksissa. eSportsin turnaukset ovat myyneet stadioneita täyteen ympäri maailman ja huippupelaajat ansaitsevat seitsemän numeroisia summia vuodessa, sekä yritykset sijoittavat miljoonia dollareita alaan. Mainostajat rakastavat tällaisia tapahtumia, kun miljoonat ihmiset seuraavat turnauksia päivkausia. Haasteena on saada tuotteet ihmisten näkyville ja kohderyhmä ei ole kaikista helpoin.

Alan asiantuntijat ennustavat eUrheilun tapahtumien arvon nousevan lähelle puolta miljardia dollaria tänä vuonna. Pelit kuten League of Legends, ovat ilmaiseksi pelattavia ja erittäin suosittuja strategiapelejä, jotka on luonut Riot Games Los Angelesista. Mukana on kokopäiväisesti pelaavia, valmentajia, suoria lähetyksiä ja yrityssponsoreita. Kulut eUrheilussa moninkertaistuvat puolen vuoden välein, koska lajin tuotto kasvaa koko ajan. Nuorimmat ammattilaispelaajat ovat 17-vuotiaita, joiden vanhemmat ovat antaneet luvan lykätä opintoja useiksi vuosiksi tuottoisan harrastuksen takia. “Monilla pelaajilla on kymmeniä tuhansia katsojia joka ilta peleissä ja he voivat ansaita rahaa mainoksista, joita katsojille näytetään.” Sanoo Hai Lam, yksi lahjakkaimmista eSportsin urheilijoista Foxnewsille antamassaan haastattelussa. eSportsin urheilijat ja joukkueet ansaitsevat rahaa palkkana, tuotemyyntinä, turnausvoitoista, sponsoreilta ja livestriimeistä. Muutama vuosi sitten olympiastadion täyttyi turnauksen faneista Koreassa ja fanien energia oli samalla tasolla, kuin perinteisen urheilun kannattajilla. Kun pelissä on paljon rahaa, joukkueiden omistajat haluavat varmistaa, että he saavat kaiken irti investoinneistaan. Moni omistaja vaatii, että pelaajat asuvat ja harjoittelevat yhdessä. Tämä ei rajoitu pelkästään online-pelaamiseen, vaan pelaajat toimivat yhdessä peliaamisen ulkopuolella jopa useita kertoja viikossa. Esimerkiksi Team Liquid suorittaa lukuisia harjoituksia entisen NFL -pelaajan johdolla. “Jos ruumis ja mieli ovat terveitä, se tekee sinusta paremman pelaajan ja asenteesi joukkuetovereita ja muita pelaajia kohtaan on parempi.” Toteaa Lam, joka itse harrastaa joogaa ja meditointia.

Huolena suoritusta parantavien aineiden käyttö

Alalla on myös kasvava huoli suoritusta parantavien aineiden käytöstä. Osan pelaajista tiedetään käyttäneen mm. amfetamiinipohjaista Adderallia voidakseen pelata pidempään ja parantaakseen reaktioaikaa. Lajin kilpailuissa kyseessä ovat suuret rahat ja tarjolla paljon mainetta, joka johtaa helposti samaan tilanteeseen, kuin monilla perinteisillä urheilijoilla. Pelaaja alkaa miettimään vääriä ratkaisuja yrittäessään päästä parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Alalla onkin tällä hetkellä käynnissä keskustelu tiettyjen suoritusta parantavien aineiden kieltämisestä. Samaan aikaan sijoittavat näkevät eUrheilun menestyvänä alana, joka katapultin tavoin tuottaa joka vuosi enemmän ja enemmän. Shaquille O’neal, A-Rod ja Rick Fox ovat sijoittaneet tänä vuonna eSports joukkueisiin ja se herättää myös muiden sijoittajien kiinnostuksen. Kuuluisuudet ovat aina vetovoimaisia henkilöitä saamaan muitakin kiinnostumaan sijoituskohteista. Jopa yliopistot ovat lähdössä mukaan toimintaan. UC Irvine julkisti vasta suunnitelmat rakentaa eSports areena, tarjota stipendejä pelaajille,sekä palkata valmentajan yliopistolle.