Dot Esports uutisoi, että Epic Games haluaisi saada Fortniten vihdoin ja viimein Googlen Play Storeen. Google ei ole suostunut Epicin vaatimuksiin.

Valtavasta suosiostaan huolimatta Fortnite ei ole edelleenkään saatavilla Googlen Play -kaupasta. Tilanne on aiheuttanut vuosien varrella ihmetystä pelaajien keskuudessa: minkä takia kyseinen pelimaailman jättiläinen ei ole ollut saatavilla verkkokaupasta, jota lähes kaikki Android-laitteiden omistajat käyttävät päivittäin?

Syy piilee rahassa. Google nimittäin haluaa kaikilta Play-kaupassa tarjoamiltaan nimikkeltä 30 prosenttia pelinsisäisistä ostoksista. Epic Games ei ole ollut tyytyväinen tähän politiikkaan, joten Fortnite on ollut ladattavissa vain yhtiön omilta verkkosivuilta.

Nyt kuitenkin yhtiön CEO Tim Sweeney on yrittänyt uudemman kerran saada Fortniten Play-kauppaan. Hänen mukaansa Epic toivoo, että Google tekisi heidän kohdallaan poikkeuksen osuuksien osalta. Omassa kommentissaan Sweeney jopa kyseenalaisti Googlen vaatimien osuuksien laillisuuden, sillä kyseinen alusta kattaa yli 50 prosenttia markkinoista.

Yrityksistä huolimatta Google on ollut päätöksessään järkähtämätön. Yhtiön mukaan kaikkien alustaa hyödyntävien tulee hyväksyä nykyinen bisnes- ja laskutusmalli. Fortnitea siis tuskin nähdään lähitulevaisuudessakaan Play-kaupassa.