Entistä tarkempaa tähtäystä ja karttapooli Competitive-moodiin – uusin päivitys tuo Overwatchiin mielenkiintoisia muutoksia

Overwatchissa otetaan vihdoinkin käyttöön karttapooli pelin Competitive -moodissa. Hit scan -pelaajia hemmotellaan myös mahdollisuudella ottaa korkean tarkkuuden tähtäysasetus käyttöön.

Overwatchin päivitys 1.42 on otettu käyttöön pelissä. Marraskuun 7. päivä alkavaa uutta Competitive-kautta valmisteleva päivitys toi mukanaan normaaleja pieniä viilauksia, mutta myös isompia mielenkiintoisia muutoksia.

Suurin muutos on karttapoolien ottaminen käyttöön pelin Competitive-moodissa. Pelimuodossa ei siis enää kamppailla satunnaisesti jossain pelin kaikista kartoista, vaan käytössä on aina rajattu karttapooli per kausi. Kauden 19 karttapooli näyttää seuraavalta:

Assault: Hanamura, Temple of Anubis, Volskaya Industries
Hybrid: Hollywood, King’s Row, Eichenwalde
Control: Nepal, Lijiang Tower, Busan
Escort: Dorado, Watchpoint: Gibraltar, Havana

Competitive-pelaajat ovat ottanneet suurin fanfaarein tämän muutoksen vastaan, mutta lähinnä sen takia, että pelin vihatuimmat kartat Horizon Lunar Colony ja Paris loistavat poissaolollaan. Karttoja pidetään laajalti erittäin epätasapainotettuina ja pelkästään niiden poistuminen karttakierrosta on saanut monet Competitive-pelaajat pitämään uutta päivitystä ”parhaana ikinä”.

Mielenkiintoisena lisänä päivityksessä on myös kehittäjien lisäämä mahdollisuus ottaa käyttöön niin sanottu High Precision Mouse Input -asetus. Halutessaan pelaajat voivat ottaa asetuksen käyttöön, jolloin heidän on mahdollista tähdätä ja erityisesti ampua myös ruudunpäivitysten välissä. Käytännössä tästä on hyötyä vain erityisen hyville Hit Scan -pelaajille, jotka metsästävät millintarkkoja pääosumia. Asetus syö myös laskentatehoa pelaajan koneelta, joten sen käyttöönotto voi näkyä FPS-lukemissa.

Muut päivityksen tuomat muutokset olivat tutumpaa peruskauraa, hahmojen tasapainotusta ja kykyjen viilausta. Support-hahmo Baptiste sai kuitenkin mainitsemisen arvoisia kohennuksia kykyihinsä, sillä nyt hahmolla voi paiskoa parannuskranaatteja inan aiempaa nopeammin. Hahmon aseen kantamaa myös lisättiin ja siitä poistettiin hajonta, mahdollistaen aiempaa tarkemman räiskinnän. Myös Torbjörn sai pienen buffin, sillä hahmon ultimate-kyky latautuu nyt vähän vauhdikkaammin.

Kaikki muutokset ja korjatut bugit voi käydä tarkistamassa virallisista Patch-noteista.

Kuva: Blizzard Entertainment.