”Ensimmäiset rakenteet ja koulutukset on nyt kasattu”, SEUL julkaisi e-urheilun valmennustoiminnan kehittämishankkeen loppuraportin

Suomen elektronisen urheilun liitto on julkistanut valmennustoiminnan kehittämiseen liittyvän hankkeen loppuraportin. Liitto toteutti opetus- ja kulttuuriministeriön 60 000 euron erityisavustuksella tukeman hankkeen vuosina 2018-2019.

Hankkeen päämääränä oli valmennuskoulutukseen liittyvien rakenteiden, sisältöjen ja toimintatapojen luominen sekä niiden kehittäminen yhteistyössä urheiluopisto- ja koulutusverkoston kanssa.

“Valmennustoiminnan hanke oli noin puolentoista vuoden hanke, jolla rakennettiin pohjia e-urheiluvalmentajien kouluttautumiselle yhdessä sidosryhmien kanssa. Tavoitteena oli mahdollistaa lajin ulkopuolelta tulevien pääsy lajin pariin ja myös jo lajin parissa toimineiden oman asiantuntijuuden kehittäminen”, hankkeen työntekijänä toiminut Aapo Räntilä kirjoittaa liiton julkaisemassa tiedotteessa.

”Ensimmäiset rakenteet ja koulutukset on nyt kasattu. Toivottavasti valmennuskoulutustoiminta e-urheilun saralla ottaa kovasti tuulta alleen ja näemme tulevaisuudessa isojakin avauksia sekä koulutusten syntymistä, jotta eritasoisilla valmentajilla on mahdollisuutta kehittää omaa valmentajuuttaan. Kouluttautuneempi valmentaja tarkoittaa parempaa ja tiedostavampaa valmennusta, mikä näkyy kentällä monitasoisina muutoksina. Lopputuotteena näemme tulevaisuudessa kentällä yhä enemmän kilpailukykyisiä huippukilpapelaajia.”

Julkaistu raportti käy yksityiskohtaisemmin läpi valmentajan polkua ja niitä toimenpiteitä, joiden avulla e-urheilun valmennustoimintaa voitaisiin kehittää. Lue raportti kokonaisuudessaan täältä.

Kuva: Kuvituskuva