Riot Games, DreamHack, sekä Telia aloittavat mittavan yhteistyön, jonka tarkoituksena on perustaa uusi Pohjois-Euroopan League of Legends -huippuliiga, nimeltään Northern League of Legends Championship (NLC).

Ilmoituksen lisäksi, suomalainen e-urheiluorganisaatio ENCE ilmoitti laajentavana pelin pariin, ja nähdään suomalaiset pelikentillä jo liigan ensimmäisellä kaudella. ENCE ei ole vielä julkistanun LoL-kokoonpanoaan.

– ”E-urheilu on maailman nopeimmin kasvava urheilumuoto. Yhdessä Riot Gamesin kanssa haluamme nostaa Pohjolan merkittäväksi osaksi maailmanlaajuista e-urheiluekosysteemiä ja tarjota pelaajille ja katsojille maailmanluokan e-urheilusisältöjä ja elämyksiä. Yhteistyössämme vain mielikuvitus on rajana”, kertoo Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen tiedotteessa.

Liigan ensimmäinen kausi alkaa kesäkuussa, ja finaalit pelataan 7.-8. elokuuta Ruotsissa, DreamHack Summer 2020 -tapahtumassa. Yhteensä liigassa pelaa 12 joukkuetta.

Riot Gamesilla on jo League of Legends -liigat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Koreassa. Nyt luotava pohjoismainen sarjakokonaisuus asettuu siis osaksi valtavaa maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Riot Games