Hyvän alun jälkeen Inferno koitui ENCE:n kohtaloksi.

Los Angelesissa pelattavan cs_summit 4 -turnauksen ENCE vs. Vitality -semifinaaliottelu on ohi. Jatkopaikan turnauksen loppuotteluun lunasti ranskalainen Vitality tuloksella 2-1.

Kello 01.30 pelattavassa finaaliottelussa ranskalaiset pääsevät taistelemaan kaikkiaan 52 000 dollarin pääpalkinnosta. Loppuottelun toisesta paikasta taistelevat parhaimmillaan NRG ja Team Liquid.

Vaikka finaalipaikka jäi tällä kertaa ENCE:ltä lunastamatta, niin ihan tyhjin käsin ei tiimin tarvitse Suomeen palata. Sijoituksella joukkue kuittasi turnauksesta kaikkiaan 20 000 dollaria.

Ei ENCE:n paras turnaus

Turnaus ei ole sujunut ENCE:n osalta kovinkaan imartelevasti. Lohkovaiheen kymmenestä ottelusta suomalaiset voittivat vain puolet ja tulos riitti juuri ja juuri semifinaalipaikkaan.

Puolestaan ranskalainen Vitality on purjehtinut myötätuulessa koko tapahtuman läpi. Lohkovaiheessa joukkue lunasti kahdeksan voittoa, häviten ainoastaan yhden ottelun ENCE:ä ja toisen Renegadesia vastaan.

Mirage – Overpass – Inferno

Ensimmäinen kartta oli ENCE:n valitsema Mirage, jossa T-puolella aloittaneet suomalaiset saivat hyvän avauksen. Puolten vaihdon jälkeen tilanne kiristyi, kun Vitality pääsi nousemaan 14-12 tilanteeseen. Neljä peräkkäistä voittoa kuitenkin riitti ENCE:lle ja suomalaiset niputtivat näin kartan itselleen.

Puolestaan Overpass oli suomalaisittain masentava näytös ja pelkästään Vitalityn Mathieu ”ZywOo” Herbaut paukutteli itselleen 37 tappoa. Lopun noususta huolimatta peli päättyi Vitalityn hyväksi 16-8.

Semifinaali ratkaistiin Infernossa, jossa ENCE sai CT-puolella räjähtävän startin. Suomalaiset lunastivat yhteensä kahdeksan peräkkäistä kierrosta ennen kuin Vitality ennätti saada joukkojaan järjestykseen. Lopulta puolet vaihdettiin tilanteessa 11-4 ENCE:n hyväksi.

CT-puolella Vitality pääsi kuitenkin uhkaavasti kuromaan joukkueiden välisen eron umpeen. Hengästyttävän kirin jälkeen Vitality taisteli kartan ja ottelun itselleen yliajalla lukemin 19-15.

Kuva: StarLadder – StarSeries Season 6 – Igor Bezborodov