ENCE ja Suomen Palloliitto aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on laajentaa molempien osaamista omilla vahvuusalueillaan ja löytää yhteisiä keinoja kehittää Palloliiton e-urheilutoimintaa sekä ENCEn Akatemia-toimintaa.

Lisäksi yhteistyöhön sisältyy tiedonvaihtoa niin markkinoinnin, pelaajakehityksen kuin tapahtumien järjestämisen osalta.

– Olemme innoissamme, että pääsemme hyödyntämään Palloliiton pitkää kokemusta nuoriso- ja kasvatustyöstä, niin kuin myös valmentamisesta. Akatemia-ohjelmamme on vasta alussa ja pyrimme aktiivisesti kehittämään ja kasvattamaan sitä. Omalta puoleltamme luonnollisesti pystymme tarjoamaan apua e-urheilutoiminnan kehittämiseen. Tämän kaltaiset yhteistyöt tuovat lajeja lähemmäksi toisiaan ja helpottavat molempien toimintaa, kertoo ENCEn toimitusjohtaja Mika Kuusisto kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Myös Palloliiton puolella odotetaan yhteistyön alkua innolla.

– ENCE on kansainvälisesti tunnettu e-urheiluorganisaatio, joka ammattimaisuudellaan pystyy tukemaan meitä e-jalkapallon tavoitteissamme. Maajoukkuetoiminnan olosuhteiden parantumisen lisäksi olemme erityisen innokkaita siitä, että millaisia uusia mahdollisuuksia yhteistyö voi tarjota tulevaisuudessa jäsenseuroillemme, sanoo Palloliiton digitaalisista jäsenpalveluista vastaava jäsenpalvelupäällikkö Taneli Sopanen.

Yhteistyön ensimmäisiä yleisölle näkyviä elementtejä ovat torstaina alkavat e-jalkapallon maaottelut, jotka lähetetään suorana ENCEn toimistolta Helsingistä.

Ottelut ovat seurattavissa Palloliiton Youtube-kanavalta ja ENCEn Twitch-kanavalta.

Lähde: Palloliiton tiedote