EFutisliiga tekee paluun parin vuoden tauon jälkeen. Mukana on 12 joukkuetta Veikkausliigasta.

Jalkapallon eFutisliiga palaa parin vuoden tauon jälkeen suomalaisen e-jalkapallon kilpailukalenteriin, kun Veikkausliiga-joukkueille suunnattu sarja pelataan helmikuun lopulla Winter Assembly 2024 -messuilla. Pelaajien keskuudessa hyvin suositun eFutisliigan kaksi aiempaa kautta on pelattu loppuvuodesta 2020 sekä keväällä 2021. Sarjan voittaja saa paikan – perinteisen jalkapallon tapaan – eMestarien liigaan, joka pelataan toukokuussa.

Edelliskausiin verrattuna erona on se, että tällä kertaa eFutisliigan pelejä ei ole ripoteltu useamman viikon ajanjaksolle, vaan koko turnaus pelataan kerralla läpi torstaina 22. helmikuuta kello 15 alkaen. Koko turnaus näkyy suorana Palloliiton Twitch-kanavalla, ja pelejä voi tulla seuraamaan myös paikan päälle Helsingin Messukeskukseen. Kaikki pelit pelataan FUTissa 1v1 -pelimuodossa.

Tämän kauden eFutisliigan joukkueet on jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon, joissa kaikki pelaavat kerran toisiaan vastaan. Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin, jotka pelataan BO2-formaatilla. Mahdollisessa tasatilanteessa paremmuus ratkaistaan jatkoajalla ja rangaistuspotkukilpailulla.

Välierät pelataan samalla kaavalla kuin puolivälierät, mutta sen sijaan finaalin formaattina toimii BO3. Finaalin ensimmäisen osaottelun on määrä alkaa kello 21, ja eFutisliigan mestari on selvillä kello 22 mennessä.

Lähde: Veikkausliigan verkkosivut