Win.gg -sivusto uutisoi Echo Foxin rahoittajien vahvistaneen organisaation lopettamisen. Kaikki pelaajat ja työntekijät on vapautettu tehtävistään.

”Echo Foxia ei enää ole,” rahoittajien edustaja totesi. ”Kaikki pelaajat on vapautettu ja työntekijöiden työsuhteet lopetettu. Logo ja uniformut ovat nyt keräilyesineitä.”

LUE MYÖS: Riot Games uhkaa lakkauttaa Echo Foxin LCS-lisenssin, jos seura ei hankkiudu eroon yhdestä sen omistajasta

Täytenä yllätyksenä tieto ei tullut. Echo Fox oli ongelmissa jo pitkään, kun organisaatio menetti paikkansa League of Legendsin Championship Seriesissä. Riot Games huutokauppasi paikan 30 miljoonalla dollarilla Evil Geniusille.

LUE MYÖS: Echo Fox jättää LCS-liigan – Myy paikkansa yli 30 miljoonalla dollarilla

Kohuja Echo Foxin ympärillä riitti muutenkin. LCS -spotin menettäminen liittyi Rick Foxin vuotamiin, perustajakumppaninsa Amit Raizadan lähettämiin, rasistisiin viesteihin. Myöhemmin organisaation osakkaat haastoivat Foxin oikeuteen, väitteenä ettei hän enää toiminut yhtiön intressien mukaisesti. Fox jätti organisaation kuitenkin vapaaehtoisesti.

Joukkeelle jäi enää muutama taistelupelien ammattilainen, kuten Leonardo ”MKLeo” Perez ja Dominique ”SonicFox” McLean. Yhtiöllä ei kuitenkaan ilmeisesti enää ollut varaa maksaa pelaajille tai työntekijöilleen palkaa ja taistelupelien edustajatkin kiersivät turnauksissa ilman Echo Foxin pelipaitoja.

Rahoittajat kommentoivat, että Echo Foxin uudelleenrakentaminen on teoriassa mahdollista, mutta käytännössä hyvin epätodennäköistä. Organisaation kaatumiseen johtaneet taloudelliset syyt on pistetty enimmäkseen Rick Foxin syyksi. Fox ei vastannut Win.gg -sivuston yhteydenottoihin aiheesta.

 

Kuva: Matthew Eisman / Getty Images.