E-urheilija voi olla nyt Vuoden urheilija, kunhan peli on ”oikea” – CS:GO, Dota 2 ja StarCraft II ei käy?

Topias Rouvinen
topson ja allu
Kuva: EPICENTER / Assembly Summer / SEUL ry / Joel Tainio

Urheilutoimittajain Liitto sallii nyt myös e-urheilijoita ehdolle Vuoden urheilija -äänestykseen, kunhan vain peli on ”oikea”.

Esimerkiksi Suomen menestyneimpien e-urheilijoiden, kuten kaksinkertaisen Dota 2 -maailmanmestari Topias ”Topson” Taavitsaisen, 11 vuotta huipputasolla CS:ää pelanneen Aleksi ”allu” Jallin, tai StarCraft II -mestaruuksia voittaneen Joona ”Serral” Sotalan pelit eivät tähän ”oikeiden” e-urheilupelien listaan kuulu.

Otettakoon huomioon, että edellä mainituista pelaajista Topson ja Serral on kutsuttu saavutuksiensa seurauksena jopa Linnan juhliin.

– Liitto seuraa päätöksessään kansainvälisen olympialiikkeen sekä kansainvälisen Urheilutoimittajien Liiton (AIPS) linjauksia, perusteli liitto päätöstään Twitterissä.

Urheilutoimittajat

@Urheilutoimitus
Urheilutoimittajain Liiton hallitus on päättänyt, että #eurheilu otetaan mukaan #vuodenurheilija lajilistalle urheilupelien osalta. Liitto seuraa päätöksessään kansainvälisen olympialiikkeen sekä kansainvälisen Urheilutoimittajien Liiton (AIPS) linjauksia.
#urheilutoimittaja

Päätös kummastutti monia jo kesäkuussa, sillä monet juuri näistä listalta pois jätetyistä peleistä ovat paljon arvostetumpia e-urheilun alalla, kuin sieltä nyt löytyvät urheilupelit.

Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry) puheenjohtaja Joonas Kapiainen kirjoitti aiheesta blogin heinäkuun alussa.

Kapiainen kertoi, että Urheilutoimittajain liitolta pyydettiin asian uudelleen käsittelyä, mutta vastattiin siihen kielteisesti. Perusteena olivat edelleen samat AIPS:n ja olympialiikkeen linjaukset.

– Nykyisellään Urheilutoimittajain Liiton päätös on yhdenvertaisuuden valossa vähintäänkin syrjivä ja siinä missä se tuottaa yhden askeleen eteenpäin, sen vaikutukset ovat kaksi taaksepäin, kirjoittaa Kapiainen blogissaan.

SEUL

@SEULry
Liiton blogissa puheenjohtaja Joonas Kapiainen kirjoittaa päätöksestä, jonka seurauksena vain pientä osaa huippupelaajista voidaan äänestää vuoden urheilijaksi.

🔗 seul.fi/blogi-tunnustu…

#esportsfi #blogi @Kapiajo

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: EPICENTER / Assembly Summer / SEUL ry / Joel Tainio

Voita sähköpyörä – arvo yli 1000€!

  1. Vastaa neljään nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa sähköpyörän, jonka arvo on yli 1000€!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

eUrheilu.org

Kilpapelaamisen tuoreimmat uutiset!